Fii ambasador ECO la Electric Castle! Vii cu bicicleta la festival, ai intrare gratuită!

Cea de-a 3-a ediție a ELECTRIC CASTLE se dorește a fi mai prietenoasă cu mediul decât orice alt eveniment din România. Organizatorii au extins gama de activități ECO pe care o propune publicului său: din acest an, spiritul de ecologist poate fi îmbrățișat nu doar în locația festivalului, ci chiar înainte de a ajunge la castelul din Bonțida.

„Conform studiilor internaționale, 75% din amprenta de carbon a unui festival de muzică este generată de modul în care participanții aleg să călătorească până la destinația evenimentului. Anul trecut, cei mai mulți participanți la festival (47%) au ajuns la castel cu mașina și autobuzul (30%). Doar 17% dintre ei au optat pentru tren, iar procentul celor care au ales alte mijloace de transport, inclusiv bicicletele, a fost infim, de doar 6%. Fiecare procent câștigat în favoarea celor care optează pentru tren sau bicicletă, cele mai sustenabile mijloace de transport, este o contribuție reală la protejarea mediului înconjurator”, spune Andi Vanca, PR Manager al festivalului.

Un număr de 10 intrări gratuite la festival și alte premii constând în echipament sportiv sunt puse la bătaie pentru cei dispuși să facă un drum de minim 250 de km pe bicicletă pentru a ajunge la festival. Regulamentul de participare este disponibil pe www.electriccastle.ro/eco, iar data limită pentru înscrieri este 1 iunie 2015.

Electric Castle a inițiat, încă de la prima ediție, activități eco în cadrul festivalului, în încercarea de a educa publicul tânăr și a-l face să conștientizese importanța pe care contribuția fiecăruia o poate avea în direcția protejării mediului. Și anul acesta, în incinta festivalului participanții vor fi încurajați să reducă consumul de apă și energie, vor fi implicați în acțiuni de reciclare creativă. La dispoziția publicului vor fi puse mai multe biciclete ce vor putea fi închiriate gratuit.

Abordarea ecologistă este încurajată și de către artiștii prezenți în festival, Barry Ashworth de la Dub Pistols a ținut să le transmită un mesaj personal celor din marea Britanie: „Trebuie să începem să ne gândim și la ce se întâmplă cu mediul așa că vă lansez provocarea de a ne întâlni la Electric Castle pe biciclete”.

Toate acțiunile ecologiste organizate în cadrul Electric Castle Festival se realizează în parteneriat cu Asociația MAINOI și producătorul de biciclete GIANT.

A 3-a ediție a festivalului Electric Castle va debuta în 25 iunie. În prezent, mai pot fi achiziționate doar bilete pentru o zi, în valoare de 149 de lei. Biletele pot fi cumpărate în continuare folosind aceeași rețea de distribuție: siteul electriccastle.ro, mobile appul Electric Castle (iOS& Android), eventim.ro, rețeaua Eventim (Domo, Germanos, Orange, Vodafone, Cărturești) și locațiile partenere Electric Castle. Mai multe detalii pe http://electriccastle.ro/tickets.

ambasador eco electric castle 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.