Concertul copiilor din medii defavorizate, la Biserica Unitariană

Music Camp International, organizație caritabilă non-profit, împreună cu Cluburile Rotary Cetățuie, Rotaract Cluj-Napoca și Rotaract Visio au colaborat pentru realizarea unei tabere de muzică destinate copiilor, în perioada 24-29 August 2014.

tabara de muzica pentr copii

Participanții la această tabără sunt copii din medii defavorizate care au intrat pentru întîia oară în contact cu instrumentele muzicale și muzica corală. Acești copii petrec o săptămână de repetiții intensive și ore de predare instrumente la Liceul de Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca. La finalul perioadei de pregătire copiii vor susține un concert special acompaniați de soliști ai Filarmonicii Transilvania și vor cânta în trei limbi: română, engleză și spaniolă. Copiii vor demonstra, de asemenea, educația instrumentală acumulată pe parcursul perioadei de pregătire cu instrumente special dedicate acestui proiect.

Music Camp International este o organizație caritabilă, destinată copiilor, care își desfășoară activitatea în Romania și Ucraina pentru a le oferi darul muzicii. Aceasta se adresează copiilor în general dar cu un interes deosebit celor din medii defavorizate sau cu nevoi speciale.

Fondatoarea și președinta asociaţiei, Connie Fortunato este unica persoană non-ucrainiană care a primit până acum titlul de Ambasador al Păcii pentru Ucraina. Asociația a participat cu copii instruiți în cadrul taberelor la Consiliul Europei la Strasbourg.

Music Camp nu este pentru prima dată în Cluj, desfăşurând de mai mulţi ani proiecte în acest oraş. Acest proiect, în desfășurare, este creat să demonstreze ideea centrală a activității Music Camp International și anume că toți copiii sunt talentați, iar când sunt antrenați într-o experiență pozitivă și dinamică pot să demonstreze rezultate extraordinare.

Echipa de instructori pentru acestă săptămână este alcătuită din profesori de muzică atestați, tineri asistenți – foști elevi în tabere Music Camp care vin să returneze ce au primit în stagiul lor de pregătire, precum voluntari din cele două cluburi Rotaract Cluj-Napoca și Rotaract Visio și de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Concertul va avea loc vineri, 29 august la Biserica Unitariană, str. 21 Decembrie 1989, nr. 9, Cluj-Napoca la orele 18:00.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.