Concluziile antrenorului Marius Popescu după primele trei amicale ale lui „U” Cluj

Universitatea Cluj a început pregătirile pentru noul sezon din Liga a 3-a acum două luni, iar deja a disputat trei partide de verificare, obținând două succese și o remiză, 7-0 cu Sticla Arieșul Turda (Liga a IV-a), 2-0 cu Sănătatea Cluj (Liga a III-a), 0-0 cu Luceafărul Oradea (Liga a II-a).

Marius Popescu a prezentat bilanțul echipei după aceste trei amicale și a vorbit despre debutul în turul I al Cupei României, faza națională, programat miercuri.

Călin Albuț, Iulian Dinu, Mihai Onicaș, Răzvan Greu, Octavian Ursu, Florin Cordoș, respectiv Adrian Micaș, sunt câteva dintre numele noi în care „Papi” își pune mari speranțe în sezonul viitor al Ligii a III-a.

„Am îmbunătățit lotul, am adus jucători noi, care mi-aș dori să se integreze cât mai repede la “U” Cluj, un club la care așteptările staff-ului și ale conducerii sunt ridicate. Unii dintre ei nu sunt obișnuiți cu intensitatea pregătirii, cu cerințele noastre, lucruri normale pentru orice nou-venit, însă toate aceste aspecte se reglează în timp. E o perioadă foarte grea, una de acumulări. Am avut și un impediment în aceste zile, canicula, dar am stabilit orele de antrenament în așa fel încât jucătorii să nu resimtă prea tare temperaturile ridicate. E loc de îmbunătățiri, iar obiectivul e clar, promovarea în Liga a II-a. Împreună cu cei noi, continuând cu Abrudan, Giurgiu și Goga, plus restul jucătorilor care ne-au ajutat în sezonul trecut, cred că vom reuși ceea ce ne-am propus. E important ca jocul nostru să progreseze de la meci la meci, să mulțumim suporterii prin evoluțiile noastre. Mă interesează sănătatea băieților mei, pentru că numai așa se pot pregăti corespuzător, se pot dezvolta.

Miercuri vom juca primul meci oficial al verii, în Cupa României, pe un teren destul de dificil, de lângă Bistrița, împotriva unei echipe, Voința Cetate, care va încerca să ne pună probleme. Sper să ne calificăm mai departe și să începem sezonul cu dreptul”, a declarat Popescu pentru site-ul oficial, fcuniversitateacluj.ro.

O decizie în privința atacantului Valentin Lemnaru, care se pregătește de aproximativ o lună cu Universitatea Cluj, se va lua în perioada următoare, a adăugat “Papi”.

„Lemnaru se antrenează bine și urmează să ne edificăm în privința sa. E un jucător consacrat, un obișnuit al Ligii I, cu realizări importante în carieră. Își dă toată silința să răspundă cerințelor noastre, e ambițios, trage tare. Vom vedea în perioada următoare ce decizie vom lua și care va fi impactul său în cadrul echipei”, a conchis tehnicianul „studenților”.

Partida din turul I al Cupei României, faza națională, dintre Voința Cetate și FC Universitatea Cluj, este programată miercuri, la ora 17:30, pe terenul din Orheiu Bistriței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.