Condamnare definitiva la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru deputatul clujean Mate Andras Levente

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, de instanţa supremă, in dosarul in care era cercetat de conflict de interese.

mate andras

Un complet format din 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins apelul formulat de deputatul clujean la precedenta decizie a ÎCCJ. „Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul Mate Andras Levente împotriva sentintei penale nr.666 din 30 iunie 2014, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Sectia Penală în dosarul nr.4609/1/2013. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluția formulata.

Magistrații au menținut astfel decizia dată de ÎCCJ în luna iunie a anului trecut, prin care Mate Andras Levente era condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 2 ani și jumătate.

În septembrie 2013, deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-au acuzat de conflict de interese.

„Mate Andras Levente, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a formulat cererea de angajare a soţiei sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru soţia sa în cuantum de 5.508 lei”, arăta Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mate Andras si-a angajat sotia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.