Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, afaceristul-fugar Ioan Bene a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri Ioan Bene a fost dat în urmărire generală în mod oficial de către Poliţia Română pe site-ul instituţiei pentru evaziune fiscală.

Bene are o condamnare definitiva de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, emisă în 30 octombrie 2019 de către Tribunalul Bucureşti.

Afaceristul fugar a fugit din ţară înainte să fie condamnat.

Imaginea şi profilul acestuia i-au fost publicate pe site-ul Poliţiei Române în secţiunea „Persoane urmărite”.

Ioan Bene a fost condamnat în 31 ianuarie 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni la închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și a fost dat în urmărire națională și internațională de polițiști întrucât nu a putut fi găsit la domiciliu pentru a fi încarcerat în Penitenciarul Gherla, avocatul său susținând atunci că este plecat în concediu.

În 27 februarie, reprezentanții IPJ Cluj declarau că Bene a fost identificat de polițiștii italieni lângă Roma, fiind demarate procedurile de extrădare în România.

„Persoana pe numele căreia a fost emis un mandat european de arestare a fost identificat în 19 februarie de către polițiștii italieni undeva lângă Roma. Este în custodia autorităților italiene și au fost demarate procedurile pentru extrădarea în România. Nu știm cât durează aceste formalități, nu putem avansa un termen”, au spus atunci sursele citate.

Ioan Bene a condus mai multe firme care au derulat proiecte cu Consiliul Județean Cluj, printre care cel de construire a noii piste de 3.500 de metri a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Acesta are în derulare și proiecte imobiliare, dar este și cumpărătorul fostului hotel „Continental” din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe care vroia să îl reabiliteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.