Condiții de „cinci stele” marca CFR Călători. Sute de călători blocați joi seara în trenul Baia Mare – Mangalia, cu 60 de grade în interior și fără aer condiționat!

Locomotiva trenului care a plecat joi după-amiază din Baia Mare și se îndreaptă spre Mangalia s-a defectat, iar sute de călători au rămas blocați pe drum, iar temperaturile la interior ajung la 60 de grade, fără ca geamurile să se poată deschide.

Seria trenului este IRN 1942, iar călătorii sunt disperați, neștiind când vor ajunge la destinație. Aceștia au făcut un apel disperat către autorități, potrivit Antena 3.

Oamenii sunt disperați pentru că temperaturile au devenit insuportabile. În vagoane sunt peste 60 de grade, nu există aer condiționat şi geamurile de la cușeta sunt blocate sau se deschid la doar 30 de cm. Toate aceste “condiţii” la un bilet plătit la clasa 1.

Trenul a rămas la Jibou, în judeţul Sălaj şi mâine la ora 11 ar fi trebuit să ajungă la destinație în Mangalia, ceea ce e puțin probabil având în vedere problemele actuale.

“Suntem în vagonul ăsta la clasa I, vagon de dormit, la temperatură de cel puțin 60 de grade. Din Baia Mare a pornit la 17.50, abia acum a pornit din gara din Jibou, unde am stat vreo 40-50 de minute într-un infern… o căldură… Cod roșu de caniculă și noi stăm într-o cușcă, geamurile închise ermetic, fără perdea, fără aer condiționat.. Un infern!” – a declarat una dintre călătoare, prin intermediul unui filmuleț trimis pe adresa redacției.

Trenul CFR IRN 1942, Baia Mare – Mangalia face în mod normal 17 ore și 16 min până la destinație, fiind una dintre cele mai lungi curse din România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.