Mese grădină

Masa de grădină este esențială pentru orice decorațiune exterioară. Este locul perfect în care se adună membrii familiei pentru a lua masa în zilele frumoase de vară și locul în care se adună prietenii pentru a profita de zilele frumoase de vară împreună. 

Fie că o așezi pe terasă sau direct pe gazon sau pe pavaj, masa de grădină este un element esențial care trebuie ales cu deosebită precauție pentru a se potrivi perfect cu restul decorului.Din metal, din lemn, rășină, rotundă sau dreptunghiulară, pentru două sau 10 persoane, modernă sau vintage sau chiar pliabilă sau extensibilă…numeroase sunt modelele de mese de grădină dar și formele și materialele din care sunt realizate. 

Cum putem alege cea mai potrivită masă de grădină din multitudinea de modele disponibile pe piață? Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont pentru a alege cea mai potrivită masă de grădină? În funcție de frecvența utilizării, de spațiul disponibil, de materiale sau de întreținere, unele modele sunt de privilegiat în detrimentul altora.

Dimensiunea mesei de grădină

Dimensiunea mesei tale de grădină va fi determinată de frecvența și tipul utilizării dorite dar și de numărul membrilor familiei și de spațiul de care dispui. Mărimea medie a unei mese de grădină este de 57 cm și poate ajunge chiar și peste 250 cm și poate găzdui între 2-10 persoane. 

Dacă familia ta este mică nu are rost să alegi o masă mare, mai ales dacă nici spațiul nu este unul mare. O masă de grădină mică poate găzdui până la 2-4 persoane, drept urmare este ideală pentru o familie mai mică. Prezintă avantajul de a nu ocupa prea mult spațiu pentru a putea profita de restul spațiului din grădină.

Dacă ai o familie mai mică însă ai de obicei mulți invitați cu ocaziile mai speciale atunci cel mai bine este să alegi o masă extensibilă.

Stilul mesei de grădină

Se disting mai multe forme și stiluri diferite în ceea ce privește stilul mesei de grădină. Alegerea depinde de gusturile fiecăruia, de preferințe și de mediul înconjurător. Designul mesei de grădină nu trebuie neglijat. 

Este extrem de important deoarece este o piesă de decor centrală care permite punerea în valoare a decorului exterior. Rotundă, pătrată, clasică, modernă sau vintage…masa de grădină se va alege și în funcție de stilul ales pentru decorarea grădinii.

Masa rotundă sau ovală

Masa rotundă sau ovală este mai mult ca oricând în tendințe. Anul acesta, majoritatea persoanelor caută rotunjimi în privința decorului interior și exterior. Această formă, extrem de căutată permite găzduirea mai multor invitați la masă. Drept urmare, dacă ai un spațiu mai mic ar trebui să optezi pentru o masă rotundă sau ovală.

Masa pătrată și dreptunghiulară

Masa de grădină dreptunghiulară sau pătrată are un aspect mai tradițional. Este perfectă pentru o decorațiune contemporană. Se caracterizează prin practicitatea sa deoarece oferă mai mult spațiu pentru a așeza farfuriile. Este ideală pentru un spațiu mai strâmt.

Masă tradițională, urban chic sau vintage?

Pentru un decor mai clasic sau mai modern poți opta pentru culori tradiționale sau pentru o masă din aluminiu, o masă de culoare neagră sau albă sau chiar gri, culori care respiră eleganța. Pentru un decor mai design, chiar urban chic, îndrăznește să alegi o masă colorată. Portocaliu, galben soare sau albastru intens…plasticul oferă posibilități infinite în materie de culoare. 

Pentru un decor mai rustic poți alege o masă tradițională din lemn. Dacă ești adeptul stilului retro sau vintage atunci metalul este aliatul tău de preț. Alura sa originală va conferi grădinii tale un farmec aparte.

Alegerea materialelor

Alegerea materialelor este crucială pentru definirea stilului viitoarei tale mese de grădină. Acest criteriu influențează și prețul, durabilitatea dar și întreținerea. Lemnul este călduros și natural, atemporal, atunci când vine vorba de decorațiunea exterioară. Masa de grădină din teck este apreciată datorită culorii sale vii. 

Teck-ul este un material exotic cunoscut pentru rezistența sa. Plasticul oferă o variatate de culori și forme diferite. Aluminiul este apreciat pentru lejeritatea sa. Este un material ideal și dacă nu ai unde să adăpostești masa pe timp de iarnă deoarece nu ruginește.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.