Conferință de presă savuroasă a lui Alain Delon la Cluj – „Datorită femeilor am ajuns eu actor. Eu sunt mai iubit în România și în străinătate decât în Franța”

Una dintre cele mai dinamice și efervescente conferințe de presă desfășurate la Cluj-Napoca a avut loc sâmbătă, 10 iunie, în penultima zi a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și l-a avut ca invitat pe marele actor francez Alain Delon, care a vorbit, în franceză, extrem de deschis despre cinematografie, filme, festivaluri, experiența alături de fosta mare actriță Elvira Popescu, regizorul Melville și homosexualitate.

Conferința a început la ora 11:00 și a fost moderată de Mihai Chirilov, iar micuța sală de conferințe de la City Plaza a fost arhiplină, numeroși jurnaliști din România și străinătate au venit să extragă de la legendarul actor câteva picanterii din tumultoasa sa viață.

„Nu mă mai ocupa de cinematografie, am rămas doar cu amintirile mele. Nu prea mai văd personalități care să mă intereseze, prefer să rămân cu ale mele.

Primul film care mi-a venit în cale se datorează femeilor, datorită lor am ajuns actor. Se numea ‘Când se amestecă femeia’. În prima zi de turnare, regizorul mi-a spus, ascultă-mă bine, Alain. Și mi-a rămas în minte, de aia am ajuns actor și nu comediant. Alain, fii ceea ce esti, priveste cum privești tu, nu juca fii tu însuți, trăiește, simte cum simți tu, mi-a spus. Și așa am facut întotdeauna”, a spus actorul francez.

Despre viitorul Europei

Întrebat din sală de un jurnalist cum vede viitorul Europei în contextul actual, Delon a spus că nu îl vede deloc bine.

„Văd foarte rău viitorul Europei, politicienii nu iau măsurile care trebuie, trebuie doar să vrem să punem capăt lucrurilor rele, așa cum am făcut cu al doilea război mondial”, a mai spus actorul

Alain Delon: Nu am întîlnit și nu m-am îndrăgostit de o româncă, dar sper să o pot face!

Întrebat dacă cunoaște faptul că haina numită alaindelonul a fost un adevărat simbol în România anilor ’80, Delon s-a declarat extrem de surprins ddespre acest lucru. „Niciodată nu am știut că haina aceea dintr-un film de acum 40 de ani a devedit faimoasă în România”, a răspund francezul.

Alain Delon o cunoaște pe Simona Halep

„O cunosc pe Simona Halep, cred că este important pentru voi care sunteți români, că are șansa să câștige acest trofeu”, a mai spus Delon.

Actorul a fost întrebat de un jurnalist dacă va juca vreodată alături de băieții lui într-un film, acesta a răspuns că acest lucru nu crede că se va întâmpla.

„Nu cred că o să mă vedeți într-un film cu fiii mei, pentru că există oameni care în vremea mea ar fi scris ceva din clanul Delon, acum poate s-ar face doar ca afacere”
.

Elogii pentru regizorii Melville și Rene Clemont

„Melville, personaj de excepție, un regizor enorm, genul de cineast care nu mai există și pentru acest motiv nici eu nu mai vreau să fac cinema. Cel mai mare regizor este Rene Clemont, care a realizat filmul ‘În plin soare'”, a precizat acesta.

Despre cinematografia românească

„Cunosc puțin cinematograful românesc. Am văzut Bacalaureat, un film foarte frumos, dar în Franța nu te anunță nimeni dacă intră un film românesc în cinematografe, deci poți afla doar accidental. La Cannes nu mai merg. Nu mă mai plac ei pe mine și nici eu pe ei. A devenit un festival de publicitate și este foarte american acum. Ce să caut acolo?”, a spus Alain Delon.

Întrebat cum s-a simțit aseară în Piața Unirii și cum a fost primit de public înainte de proiecția filmului Afacerea Pigot, actorul a fost extrem de impresionat și a susținut că el este mai iubit în România și în străinătate decât în Franța.

„M-am simțit extraordinar ieri în Piața Unirii. Să vezi o piață de 3000 de oameni care te aclamă, e ceva impresionat. Eu sunt mai iubit în România și în afară decât în Franta. Simt o mare mulțumire”, a spus actorul.

Delon: Toată viața am făcut ce am vrut, am trăit cum am vrut, am iubit, am făcut lucrurile bine și este ceva de neprețuit.

Alain Delon a povestit și cum a debutat la teatrul Elvirei Popescu.

„Elvira Popescu și Simone Signoret sunt două persoane extraordinar de importante pentru mine. În 1960 am debutat la teatrul Elvirei, am jucat cu Romy Schneider. Elvira e foarte importantă pentru mine”, a spus actorul.

La finalul conferinței, Alain Delon a acordat autografe sponsorilor și partenerilor, iar câțiva norocoși au reușit să fure și o poză cu marele actor.

Actorul va primi premiul pentru întreaga carieră la gala de închidere a Festivalului Internațional de Film Trasilvania (TIFF), în această seară, pe scena Teatrului Național din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.