Conferinţa Internaţională „Primul război mondial – Alte fețe ale războiului”, găzduită de UBB

Universitatea Babeş-Bolyai organizează la Cluj-Napoca, în perioada 12–14 octombrie, conferinţa internaţională „Primul război mondial – Alte fețe ale războiului”.

Manifestarea face parte din Programul naţional „România 100”, în cadrul căruia Academia Română și Universitatea Babeş-Bolyai vor derula în anii 2015-2020 mai multe proiecte științifice, culturale. Evenimentul este organizat în colaborare cu Academia Română – Centrul de Studii Transilvane și cu Universitatea Karl Franzens din Graz.

Lucrările conferinței se vor desfăşura în cadrul unor secţiuni care vizează aspecte referitoare la izbucnirea primului război mondial și reacțiile oficialităților, ale populației, altele vor face referie la istoriografia românească și cea străină, care timp de aproape un secol s-au aplecat asupra tuturor implicațiilor războiului, încercând să pună în lumină fețe mai puțin abordate ale Marelui Război, cum mai este cunoscut acest prim conflict mondial.

Vor participa la conferință specialiști din Austria, Franța, Germania, India, Italia, Polonia, România, Republica Moldova, Serbia sau Slovenia.

Programul oficial este vizibil aici: Program World War I

conferinta primul razboi mondial cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.