Conferință savuroasă susținută de Dan Puric la Cluj, într-o sală Auditorium Maximum arhiplină: „Umorul ne salveaza” – FOTO/VIDEO

Cunoscutul scriitor și actor Dan Puric a susținut marți, 5 aprilie, o conferință la Cluj-Napoca despre ce înseamnă „Să fii român”, intr-o sala arhiplina a Colegiului Academic.

dan puric

Chiar dacă este detestat de multe persoane, criticat vehement de alții, dar și apreciat de mii de români pentru felul cum își susține prelegerile, Puric reușește să umple săli de spectacole în toată țara, în ciuda criticilor pe care le primește, ceea ce denotă faptul că pe lângă contestatari, actorul mai are și fani sau oameni care îl respectă și îi apreciază discursurile naționaliste. Astfel s-a întâmplat și marți seara pe scena Auditorium Maximum, unde maestrul Dan Puric a urcat pentru o prelegere de două ore în care a acoperit mai multe arii de discuție, dar laitmotivul serii a fost „ce înseamnă să fii român”, iar circa 800 de clujeni au venit sa-l asculte live pe acesta.

Seara a fost deschisă de un recital de excepție de muzică clasică susținut de orchestra simfonică clujeană, avându-l ca dirijor pe clujeanul Sergiu Stanciu.

Conferința lui Puric a început la ora 19, iar sala a fost arhiplină, cu un public de toate vârstele, între ei fiind prezenți numeroși teologi, clerici ai Bisericii Ortodoxe, înalți ierarhi, Oana Boc, renumiți academicieni, scriitori și alți reprezentanți ai Mitropoliei Clujului, dar și foarte mulți tineri studenți la teologie, și nu numai.

Dan Puric a vorbit despre religie, Biserică, tehnologie, despre jertfă, despre martiri, eroi și a evocat câteva amintiri cu un umor savuros despre aventurile sale din armată, stârnind hohote de râs și ropote de aplauze în sală. Acesta i-a dat ca exemplu de martiri pe Mihai Eminescu, Horea, Cloșca și Crișan sau Petre Țuțea și a susținut că actuala clasă politică a distrus în ultimii 20 ani această țară.

Si pentru ca un video face mai mult decat o mie de cuvinte, va recomandam cateva dintre cele mai importante momente din prelegerea sa.

Despre generația tânără și rigoriile tehnologice

Puric a povestit intr-un mod savuros despre o întâmplare pe care a avut-o în armată.

La final, actorul a fost aplaudat, în picioare, la scenă deschisă, apoi a oferit autografe și și-a făcut poze cu cei care au dorit să aibă o amintire cu el. El și-a încheiat prelegerea în stilu-i caracteristic, cu o replică amuzantă. „Vă invit să îmi cumpărați cărțile ca să mă îmbogățesc și eu, că așa zic ăștia îmi presă că mi-am luat yacht. Am un yach, dar e în chiuvetă”, a încheiat Puric pe un ton comic.

GALERIE FOTO 

DSCN6024

DSCN6013

DSCN6027

DSCN6029

DSCN6037

dan puric la cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.