Sud-africanii de la Die Antwoord revin la Cluj pentru ediția a XX-a a celui mai longeviv festival de muzică electronică, Delahoya!

Trupa sud-africană Die Antwoord va fi cap de afiș la ediția aniversară a primului și celui mai longeviv festival de muzică electronică din România, Delahoya. În 2016, festivalul împlinește 20 de ani de existență și sărbătorește această ocazie oferind fanilor o experiență mai puternică și mai de amploare: două zile de festival, trei scene, 40 de artiști și headliners care evoluează pe scenele celor mai mari evenimente de profil din lume.

Die Antwoord la Electric Castle (1) 1600px

Prima surpriză anunțată anul acesta este Die Antwoord. Trupa a câștigat noi fani în România după participarea la festivalul Electric Castle din 2014. În prima seară a acestuia, Die Antwoord au demonstrat ce înseamnă cu adevărat un spectacol live, bine construit, alert și mereu suprinzător. La final, ei s-au declarat impresionați de experiența de a urca pe scenă în fața fanilor de aici, motiv pentru care o revenire la Cluj era dorită atât de artiști, cât și de organizatorii evenimentelor de profil.

Informația a fost publicată, în exclusivitate, cu o zi înainte, luni, 4 aprilie, de clujulcultural.ro, site-ul partener al eClujeanul.ro.

Această revenire se va produce pe scena principală Delahoya, unde Die Antwoord vor veni cu noul lor album
Donker Mag” și vor arăta din nou că, deși muzica lor poate fi descărcată gratuit și legal de pe Internet, nimic nu se compară cu a-i vedea în direct și a te conecta la energia pe care reușesc să o transmită.

Trupa sud-africană de rave hip‑hop a fost fondată în 2008 de Ninja, Yolandi și DJ Hi-Tek. Ritmurile lor își au rădăcinile în arta urbană și contra‑cultura numită „zef”, specifică comunităților sărace din Africa de Sud, unde oamenii încercau să își exprime identitatea printr-un stil care să îi deosebească. Dincolo de ritmurile alerte a muzicii și de nebunia vizuală a videoclipurilor, regăsim de multe ori comentarii legate de inegalitatea socială și haosul din lumea în care artișii s-au format.

„În următoarea lună, comunitatea Delahoya va avea parte de noi surprize – vom sărbători performanța de a atinge 20 de ani de existență prin cel mai puternic lineup din istoria festivalului, cu peste 30 de nume de artiști români și internaționali obișnuiți ai marilor evenimente de profil, din zone muzicale diferite”, spune Teodor Negrea, managing partner Delahoya.

Ediția a XX-a Delahoya va avea trei scene, una dedicată stilului tehno care a consacrat festivalul, o scenă de LIVE, drum&bass, electro și dubstep, dar și una dedicată artiștilor români, continuând misiunea acestui eveniment de pionierat de a aduce talentele autohtone în fața unei numeroase comunități de fani. Editia din acest an va avea loc in perioada 10-11 iunie 2016, pe Valea Garbaului. 

Primele 1.000 de bilete s-au pus în vânzare astăzi cu un preț special de 59 de lei pentru ambele zile. Biletele sunt disponibile în rețeaua BiletMaster. Ulterior, prețul biletelor va crește.

Festivalul Delahoya a fost fondat în 1997 și a fost primul eveniment de gen din România, reunind tânăra comunitate a fanilor muzicii electronice și fiind martor la evoluția rapidă a acestui gen muzical timp de aproape două decenii. Ediția 2016 beneficiază de sprijinul Primăriei Cluj‑Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.