Contractul pentru construirea „Buftea de Cluj” a fost semnat

buftea-de-clujPrimăria Cluj-Napoca a anuntat semnarea contractului pentru construirea Centrului Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) de pe dealul Lomb, cunoscut drept „Buftea de Cluj”.

CREIC este parte a unui program de proiecte propuse si aprobate prin Planul Integrat de Dezvoltare – ZMC si contribuie in mod direct la realizarea prioritatilor de dezvoltare ale acestuia.

Finantarea proiectului „Centru Regional de Excelenta pentru Industrii Creative” va fi asigurata din fonduri europene, guvernamentale si din bugetul local, iar valoarea totala se ridica la suma de 68.389.300,3 lei din care 25.966.717,05 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata.

Licitația a fost câștigată pentru suma de 42 de milioane de lei, cu 16 milioane de lei mai puțin față de suma estimată inițial.

Prin implementarea acestui proiect, municipalitatea clujeana propune crearea si dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor in vederea dezvoltarii sectorului IMM, in special a firmelor care activeaza in domeniul industriilor creative – potentiala sursa de crestere economica.

Firmele care vor apela la serviciile centrului vor beneficia de spatii in care isi pot desfasura activitatea (spatii de birouri, ateliere de creatie, spatii de productie audio – video) sau in care pot organiza diverse evenimente (spatii multifunctionale in care se pot desfasura conferinte, expozitii, spectacole artistice, etc., respectiv un amfiteatru verde pentru manifestari in aer liber), precum si de servicii si facilitati in conformitate cu nevoile si disponibilitatea lor de plata.

Amplasamentul propus este în zona Lomb din Cluj-Napoca si are o suprafață de 73.365 mp, arie construita 5.165 mp, arie desfasurata 15.049 mp, arie utila 13.256,35 mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.