Coreea de Nord a început pregătirile de război

coreea de nord armataPotrivit unor surse citate de presa din Coreea de Sud, Kim Jong-un, liderul de la Phenian, ar fi instaurat legea marțială și a ordonat armatei să se pregătească de un eventual război.

Cotidianul sud-coreean Joong Ang Ilbo relatează că s-ar fi luat aceste măsuri întrucât Coreea de Nord pregătește un nou test nuclear. Sursa citată de jurnaliștii sud-coreeni mai spune că regimul de la Phenian se teme în principal de reacția Chinei după un eventual test nuclear.

După ce a primit din nou sancțiuni internaționale, săptămâna trecută, regimul condus de Jong-un a amenințat direct Statele Unite și a spus că în următoarea perioadă pregătește lansarea de rachete și un nou test nuclear. O reacţie imediată a venit din partea Chinei, una dintre țările susținătoare ale regimului de la Phenian, care a transmis că ar fi bine să renunțe la amenințări și a dat de înțeles că dacă vor fi noi teste nucleare ar putea fi redusă rația alimentară precum și ajutorul energetic.

Coreea de Nord a mai efectuat un test cu rachetă în luna decembrie. Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a criticat regimul de la Phenian și a extins sancțiunile internaționale pentru Coreea de Nord. De asemenea, Statele Unite a anunțat că suspectează Phenianul că lucrează la arme de distrugere în masă. Coreea de Sud a anunțat că ia în calcul posibilitatea de a se ralia sancțiunilor internaționale, ceea ce a stârnit o reacție dură din Coreea de Nord, care a amenințat cu acțiuni militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.