„Covorașul fermecat” și „Albă ca zăpada”, primele spectacole ale lunii aprilie la Teatrul de Păpuși „Puck”

De 1 aprilie, de la ora 11, secția maghiară a Teatrului de Păpuși „Puck” își așteaptă micii spectactori cu o nouă reprezentație a spectacolului „Covorașul fermecat”/”Meseszőnyeg”, inspirat din povestea lui Ferenc Móra. Duminică, 2 aprilie este programat spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”,  după Charles Perrault.

„Covorașul fermecat”/”Meseszőnyeg” are ca punct de pornire bucuria jocurilor copilăriei. Artiștii prezintă cele patru povești ale lui Ferenc Móra ca și cum ar fi jucate într-o familie cu copii de trei-patru anișori. Spectacolul îmbină patru basme care ne călăuzesc într-un univers magic. Copiii și părinții îl pot traversa cu ușurință datorită „poveștilor tatălui”, unde briza și trandafirii capătă voci umane, unde Poștașul-vânt aduce scrisoare din partea lui Moș Crăciun, și unde regele fluturilor o vindecă pe Pannika în mod miraculos.

„Dramaturgia „țesută” a jocului, minimalismul textelor interpretate, limbajul poetic și stilizarea obiectelor le semnalează copiilor că ceea ce văd diferă de cele de la un loc dejoacă, iar dacă spectacolul le captează atenția, copiii vor accepta în mod natural (poate chiar pentru prima oară în viață) convenția de bază a teatrului și anume că ei sunt spectatori, chiar dacă actorii câteodată îi invită la joacă”, precizează realizatorii spectacolului.

Regia și dramaturgia sunt semnate de Ibolya Varga, muzica de PéterVenczel, scenografia și grafica de Anetta Fekete, iar Tamás Tóthpál a contribuit la muzica și recuzita spectacolului. Distribuția este alcătuită din Patka Ildikó, Pünkösti Laura, György László și Kötő Áron.

Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

„Frumoasa din pădurea adormită” revine pe scena instituției duminică, 2 aprilie, de la orele 11 și 12.30.

Este povestea prințesei Aurora și a regatului vrăjit de ursitoarea cea rea, care doreşte să se răzbune pentru că nu a fost invitată la petrecerea dată în cinstea micuței prinţese. Ca urmare, Aurorei îi este ursit ca, în ziua în care va împlini 16 ani, să se înţepe într-un fus şi să moară.Blestemul aruncat asupra prinţesei este însă „îndulcit” de o ursitoare bună. Astfel, Aurora nu va muri, ci va cădea într-un somn adânc, împreună cu întregul regat. Prinţul sortit va dezlega vraja, iarsărutul lui o va trezi la viaţă pe frumoasa Aurora și pe toți ai ei. Regia este semnată de Gabriel Apostol, scenografia de Andra Ștefan, iar ilustrația muzicală a fost realizată de Dan Bălan. Distribuția: Robert Gutunoiu, Andra Ştefan, Călin Mureşan, Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Angelica Pamfilie, Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.