Baschetbalistele Universității, calificate în „careul de ași” al Ligii Naționale, după 14 ani

După o absență de 14 ani din semifinalele Ligii Naționale de baschet feminin, Universitatea Cluj a obținut joi, 30 martie, calificarea în această fază a competiției, grație succesului obținut, în deplasare, în returul cu ICM Arad, scor 73-59 (20-20 / 17-10 / 24-8 / 12-21), după ce în tur clujencele au învins cu 68-56.

Primul sfert a fost unul echilibrat, cele două formații au jucat de la egal la egal, iar arădencele au forțat revenirea în meci după înfrângerea suferită la Cluj, însă scorul după primele 10 minute a fost egal, 20-20. Elevele pregătite de Dragan Petricevic s-au desprins în actul secund și au revenit la cârma jocului, nemaicedând superioritatea pe tabelă până la final.

Acest succes le asigură „alb-negrelor” prezența în „careul de ași” al Ligii Naționale de baschet feminin, acolo unde nu au mai ajuns de 14 ani.

Cea mai bună marcatoare pentru „U” Cluj a fost Brittany Denson, cu 18 puncte, urmată de Taneisha Harrison (13 pct.), Naketia Swanier (13), Dajana Butulija (12), Andra Mandache (8), Gabriela Irimia (7) și Nicole Dixon (2).

De la Arad, cea mai bună marcatoare a fost Morgan Stroman, cu 18 puncte, urmată de Brankica Hadzovic (12 pct), Jefimija Karakasevic (9), Ildiko Nagy (6), Annamarie McGuire (6), Jovana Pasic (5) și Hanna Demeter (3).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.