Cresc taxele şi impozitele locale cu 16%

emil-bocAsociaţiile de proprietari din Cluj-Napoca cumulează datorii de 875.000 de lei, iar în cadrul programului de reabilitare termică, ar putea fi majorate taxele şi impozitele pentru clădiri şi terenuri, potrivit unui anunţ făcut miercuri de primarul Emil Boc.

Conform ultimei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului din 23 ianuarie, datoriile sunt considerate arieratele Primăriei, iar acest lucru duce la majorarea taxelor locale cu 16%.

38 de asociaţii de proprietari din Cluj au, însă, datorii de 875.000 de lei către executanţi, astfel că, potrivit Direcţiei Generale de Finanţe Publice, suma este considerată datoia Primăriei.

Edilul municipiului a numit ultima Ordonanţă a Guvernului, prin care primăriile cu arierate sunt obligate să mărească taxele, drept „o bătaie de joc la adresa plătitorilor de taxe”, iar „ordonanţa este una neconstituţională”. Primarul a spus că va sesiza Avocatul Poporului în acest sens.

În şedinţa de joi, consilierii locali au votat creşterea taxelor cu 14 voturi pentru, venite din partea consilierilor PDL şi UDMR, în timp ce consilierii locali de la USL nu au participat la vot. De altfel, cei 14 consilieri care au votat „pentru” au redactat şi o petiţie pe care să o înmâneze Avocatului Poporului şi care ar urma să sesizeze Curtea Constituţională pentru a decide dacă Hotărârea de Guvern din 23 ianuarie este sau nu constituţională.

Primăria Cluj-Napoca anunţă că în perioada 1-4 februarie 2013 la ghişeele primăriilor de cartier, ale Direcţiei de taxe şi impozite şi din str. Moţilor nr. 7 nu se va încasa impozitul pe clădiri şi impozitul pe terenuri, pentru persoane fizice şi juridice, pentru efectuarea operaţiunilor de recalculare a taxelor şi impozitelor pe anul 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.