Crește tariful pentru gunoiul menajer în județul Cluj, de la 1 august!

Închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât la sfârșitul lunii iunie aduce facturi mai mari la salubritate pentru locuitorii județului Cluj, iar gunoiul menajer este transport acum la peste 100 de kilometri distanță.

gunoi

De la 1 august, tariful, care acum este de 6,25 de lei de persoană pe lună, va crește cu cel puțin 5%, după ce firmele de salubritate sunt nevoite să transporte deșeurile la groapa de gunoi din Alba Iulia, respectiv la Oradea, din 15 iulie.

Rampa din județul Bihor are un tarif de 67 de lei pe tonă, de aproape 3 ori mai mai mare decât cea de la Alba Iulia, anunta Digi 24. Va fi însă a doua scumpire de anul acesta, după ce companiile de salubritate au mărit tariful și în luna ianuarie, cu 42 de bani de persoană.

„Timp de trei luni consecutive, trebuie să demonstrezi că există o majorare de preţ de 5%, în consecință nu am intrat în Consiliul Local și comisia de prețuri până nu se demonstrează că timp de trei luni au o majorare mai mare de 5% la prețuri.

E mult mai mare de 5% evident, dar acum la limita celor trei luni – 15 iulie vom veni în Consiliul Local cu propunerile pe care le vor prezenta operatorii. Evident, în primul rând va fi un cost suplimentar legat de transport legat de depozitare vom vedea cum arată contractual cu cei de la Oradea”, a precizat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.