„Criza locuirii în Cluj – soluţii pentru locuinţe accesibile tuturor”, dezbatere organizată de Demos Cluj

Platforma Demos Cluj organizează o nouă dezbatere pe un subiect fierbinte în Cluj-Napoca, criza locuirii şi soluţii pentru locuinţe accesibile tuturor, joi, 13 decembrie, de la ora 18:00, la Cluj Cowork, pe str. Emil Isac nr. 23.

„Clujul acordă anual 10 locuințe sociale. Insuficient pentru câte cereri sunt. Așadar, sunt casele sociale doar pentru săraci sau și pentru clasa de mijloc?

Orașul trăiește într-o bulă imobiliară, cu prețuri la apartamente foarte ridicate, care acum încep să nu se mai vândă, gândite parcă doar pentru cei care au venituri din zona IT. Cum putem face prețurile locuințelor mai accesibile?

Chiriile sunt scumpe la Cluj. O bună parte dintre cumpărători o fac doar pentru a închiria. Mulți dintre ei nu sunt clujeni, ci investitori și oameni cu profesii liberale din alte orașe care își suplimentează veniturile prin rente. Vrem o țară ca-n afară? Cum putem taxa mai bine a doua și a treia proprietate pentru a aduce venituri la buget ca să oferim servicii publice de calitate? Și cum putem reglementa prețul chiriilor?

Sunt întrebări la care încercăm să răspundem joi, 13 decembrie, ora 18.00, la Cluj Cowork, Emil Isac, 23, la dezbaterea „Criza locuirii la Cluj. Soluții pentru locuințe accesibile tuturor”. După care încercăm să ne transformăm întrebările și răspunsurile în politici publice”, arată iniţiatorii dezbaterii.

Invitați: Alex Boguș, Asociația Chiriașilor Cluj; Aurel Șfaiț, pensionar, evacuat din Casa Agronomului; Eugen Pănescu, urbanist; Eniko Vincze, Căși sociale ACUM.

Moderator: Claudiu Turcuș (Platforma Demos)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.