CTP Cluj și-a lansat noul site oficial

Compania de Transport Public Cluj a intrat în rândul lumii și și-a lansat astăzi, 1 iulie 2015, noul site oficial – www.ctpcj.ro – o platformă prin care își propune să îmbunătăţească experienţa utilizatorului online, oferind o interfaţă simplă şi intuitivă şi acces facil la informaţiile de interes.

ctp cluj noul site

Interfața a fost complet reorganizată și are în centrul său călătorul, fiind identificare principalele interese ale utilizatorilor transportului în comun. Având în vedere problemele cu care s-au confruntat în trecut, dezvoltatorii noului site au încercat să prezinte informațiile într-un mod cât mai accesibil.

Clujenii au la dispoziție informații suplimentare detaliate despre fiecare linie de transport, orarul acestora, traseele de circulație, sub formă liniarizată, precum și hărți asociate. Informaţia este structurată pe zone (metropolitană, urbană) şi chiar pe cartierele oraşului.

Reprezentanţii CTP vor să asigure prin această nouă platformă o experienţă unică atât utilizatorilor de sisteme desktop, cât şi celor de dispozitive mobile. Astfel, un călător aflat în trafic poate consulta cu uşurinţă de pe telefonul mobil orarul liniei care îl interesează, fără a fi nevoit să să descarce fişiere Excel sau Pdf.

„Tendinţele actuale în domeniul tehnologiei se concentrează spre dezvoltarea aplicaţiilor pentru platforme mobile, iar în acest sens tot mai mulţi clujeni, şi nu numai, au încercat să dezvolte aplicaţii pentru facilitarea accesului la informaţii privind transportul public. Prin noul format al site-ului am încercat să redăm această experienţă utilizatorilor de platforme mobile, site-ul prezentându-se sub forma unei aplicaţii pe diverse gadgeturi”, afirmă conducerea CTP într-un comunicat remis presei.

Pentru a oferi acces cât mai facil la acestea, CTP Cluj-Napoca a încheiat un parteneriat cu Google, în cadrul programului „Google Transit”. Această aplicaţie pune împreună informaţia actualizată despre liniile şi programele de transport cu puterea de procesare a motorului de căutare.

Pentru a obţine indicaţii de orientare pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun din locaţia curentă sau dorită spre orice altă destinaţie selectată se poate începe căutarea atât din site, cât şi din Google Maps, direct pe telefonul mobil.

Utilizatorul va avea posibilitatea să se aboneze la una sau mai multe linii şi va primi ulterior pe email notificări legate de modificările ce privesc linia respectivă: orarul, traseul, precum şi alte informaţii de interes.

Întrucât oraşul este în acest an Capitala Europeană a Tineretului, reprezentanţii CTP se aşteaptă la o creştere a numărului de turişti, motiv pentru care au pregătit şi versiunea website-ului în limba engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.