Cum alegi boxa portabilă potrivită pentru dorințele tale?

Clasicele boxe cu fir pe care le conectezi la laptop au fost înlocuite de câțiva ani de boxele portabile. Acestea din urmă sunt o variantă mai evoluată și mult mai ușor de folosit oriunde te-ai afla. Odată cu popularitatea acestui tip de boxă, tot mai multe branduri au început să își fabrice propriile modele, iar astfel piața a devenit una destul de ofertantă.

Dacă te-ai hotărât să cumperi o boxă portabilă (wireless / cu bluetooh) puternică, dar vrei să faci un research înainte, noi ți-am pregătit acest articol pentru a putea alege cea mai bună opțiune pentru tine.

De ce să îți cumperi o boxă portabilă?

Cel mai important avantaj este, așa cum se subînțelege și din denumirea ei, faptul că o poți lua oriunde, fără să fie nevoie să cari după tine cabluri sau să cauți prize. Astfel, fie că ești acasă sau la o petrecere cu prietenii, boxa portabilă este ușor de mutat oriunde dorești. 

Un alt avantaj este acela că te poți conecta la ea de pe orice dispozitiv: telefon, tabletă sau laptop prin intermediul rețelei de Wi-Fi sau al conexiunii Bluetooth (se conectează la fel ca si castile wireless). Dacă organizezi un grătar cu prietenii, poate pune oricare dintre aceștia muzică, cu un simplu click.

Sigur că alături de aceste beneficii, se adaugă și faptul că majoritatea folosesc tehnologii de ultimă generație, ceea ce îți oferă ție o calitate mai bună a sunetului.

Ce tipuri de boxe portabile există?

Boxele portabile se diferențiază între ele în funcție de:

  • Dimensiuni
  • Brand
  • Tipul de conectivitate
  • Funcții și tehnologie avansată.

Dacă nu ești hotărât ce să alegi, ține cont de cât de ușor vrei să fie de transportat, dacă îți dorești să o folosești în scopuri profesionale, iar calitatea trebuie să fie cea mai ridicată, cum vrei să se conecteze și care este prețul pe care ești dispus să îl plătești.

Care sunt criteriile de care trebuie să ții cont în alegere?

La fel ca în cazul oricărui altui gadget, există o serie de aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere dacă vrei ca produsul achiziționat să fie unul de calitate. Iată care sunt acestea:

  1. Dimensiunea – există boxe de la dimensiuni mici până la modele mari. Gândește-te în primul rând unde vrei să o folosești mai mult. Boxele mai mici sunt ușor de transportat atunci când pleci în vacanțe, de exemplu.
  2. Calitatea sunetului – Numărul de wați, frecvența, tipul de sistem audio și impedanța determină calitatea finală a sunetului. Aceste specificații îți vor spune care este volumul, claritatea, calitatea sunetului și rezistența pe care boxele o vor opune curentului furnizat de amplicator.
  3. Modul de alimentare – Acordă atenție autonomiei, câte ore poate reda muzică dintr-o singură încarcare și care este durata de viață a bateriei reîncărcabile. În general acestea pot fi încărcate prin priză sau prin conectarea cu un cablu USB la laptop sau mașină.
  4. Tipul de conectivitate – prin Wi-Fi, Bluetooth sau NFC.
  5. Raza de acțiune – majoritatea modelelor funcționează de la o distanță de 1-10 metri de dispozitivul la care sunt conectate, însă există și modele mai performante cu o distanță de peste 20 de metri.
  6. Prețul – Acesta diferă în funcție de dotările și brandul fiecărei boxe, însă cu siguranță vei găsi o boxă portabilă de calitate la un preț accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.