Cum ar trebui să ai grijă de casa ta de vacanță atunci când nu te afli acolo

Dacă ai o casă de vacanță, unde mergi ocazional cu familia și cei dragi, ar trebui să știi câteva lucruri esențiale pentru îngrijirea sa, mai ales dacă în restul timpului casa nu este ocupată de altcineva. 

Iată cum ar trebui să ai grijă de casa ta de vacanță pe tot parcursul anului:

Asigură-te că este mereu în siguranță.

Casele de vacanță pot fi ținte sigure pentru hoți, care pot observa cu ușurință perioadele în care nu frecventați și pot intra pentru a sustrage diverse bunuri din locuință. Așa că pentru a nu te trezi următoarea dată când mergi în vacanță îți lipsesc diverse obiecte, ar trebui să iei în considerare o metodă de protejare a imobilului pe tot parcursul anului. O variantă bună sunt sistemele de supraveghere video de la a2t.ro. Astfel, vei reuși să vezi de la zeci sau sute de kilometri distanță cum se prezintă situația la casa ta de vacanță. Poți pune chiar și o alarmă sau angaja o firmă de securitate, dacă consideri că există șanse ridicate să existe furturi în zona casei tale. 

Angajează pe cineva care să se ocupe de curățenie. 

Probabil atunci când mergi în vacanță îți dorești să te bucuri de momente plăcute și relaxante și nu vrei să stai să pierzi timpul făcând curățenie când ajungi. Astfel că, o variantă eficientă ar fi să vorbești cu cineva din zonă, care să poate face curățenie oricând dorești. Indicat ar fi să se ocupe de acest aspect cu o zi sau două înainte de sosire, pentru a te putea bucura de casa ta în cea mai bună condiție atunci când ajungi. Este util să ții legătură cu cineva din proximitate și în ideea declanșării alarmei de securitate sau a anumitor probleme neprevăzute ce ar putea apărea. Tu fiind destul de departe, este posibil să nu ai posibilitatea să ajungi la timp, așa că vecinii din proximitate pot rezolva mai rapid inconvenientele. 

Acoperă mobilierul pentru a-l feri de praf. 

Dacă frecventezi mai rar casa, atunci trebuie să iei în calcul și protejarea mobilierului de praf. Alege o bucată mare de material sau plastic cu care să acoperi suprafețele astfel încât să nu se depună straturi multe de praf și să riști deteriorarea acestora. Această idee este utilă doar în cazul în care mergi o dată sau de două ori pe an la locația respectivă, dacă mergi mai des atunci nu este complet necesar. De asemenea, poți acoperi și ferestrele, astfel încât să nu pătrundă lumina soarelui în interior. Și evident, trebuie să te asiguri că instalațiile electrice și sistemul de gaz sunt protejate și oprite pe perioada în care nu te afli acolo, pentru a nu risca anumite incidente casnice nedorite. 

Așadar, acestea au fost măsurile de protecție a casei de vacanță. Fiind o locație secundară, trebuie să te asiguri că rămâne în siguranță chiar și atunci când nu ești acolo, pentru a te putea bucura în continuare de ea oricând planifici un concediu în locația respectivă. 

Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.