Cum să faci cea mai bună alegere în cumpărarea unei mașini?

Cumpărarea unei mașini noi este întotdeauna o experiență interesantă. Orice automobil nou este probabil una dintre cele mai mari achiziții pe care le vei face vreodată și este de înțeles că te poți îngrijora dacă sau nu se va potrivi nevoilor sau bugetului tău, chiar și câțiva ani mai târziu.

Mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare procesul de cumpărare al mașinii odată ce avem banii necesari, dar alții ar putea considera că este incredibil de descurajator, mai ales atunci când există o cantitate uriașă de opțiuni oferită fiecărui cumpărător chiar și în showroom-ul unui singur producător.


Ce criterii trebuie să iei în considerare

  1. Mașina potrivită depinde de cine ești și de ceea ce îți dorești de la ea. Unora dintre noi le place să facă o declarație cu mașinile lor: „sunt bogat, dar retro și cu bun gust” sau „sunt iubitor de viteză”. Altora le place să meargă la condus în weekend și au nevoie de mai mulți cai putere sau de o mașină de teren în cazul aventurierilor. De cele ami multe ori, caracterul practic tinde să facă un pas în spate și stilul este cel care domină. Dacă totuși ești familist, confortul și practicitatea vor fi cele două atribute care își vor spune cuvântul în alegerea făcută.
  1. Odată cu cumpărarea mașinii ține cont că va trebui probabil să adaugi și câteva accesorii pe lângă pentru a o întreține și a fi echipată cum trebuie. De aceea nu uita să cumperi o trusă de scule, anvelope all season de la E-roti, o roată de rezervă, huse de schimb pentru banchete și alte mici accesorii care îți vor face spațiul mai funcțional. Ține cont că cauciucul de rezervă acoperă un spațiu destul de mare în portbagaj, deci poate este bine să te orientezi spre o mașină mai spațioasă dacă îți plac picnicurile la iarba verde ce necesită lăzi frigorifice pentru a păstra berea la rece.
  1. Dacă mașina este folosită mai puțin, asta în cazul în care dețineți o firmă, cea mai bună variantă este să o luați în leasing pentru a plăti sume de bani mici lunar. Dezavantajul este că la terminarea contractului trebuie să închiriați din nou și mașina nu va rămâne a ta. Pe de altă parte, cumpărarea unei mașini este mai scumpă inițial, iar plățile lunare sunt mai mari. Dar atunci când plătești împrumutul, vei deține o mașină pe care o poți conduce atâta timp cât funcționează.
  1. Decizia de a cumpăra o mașină nouă sau folosită este un alt pas spre cumpărare. Achiziționarea unui automobil nou va beneficia de liniștea garanției unui producător, care ar trebui să dureze cel puțin trei ani. De asemenea, veți putea alege mașina exact în funcție de gusturile și nevoile tale, dar poate avea un timp lung de livrare și amintește-ți că este aproape întotdeauna probabil să pierzi mai mulți bani pe termen lung decât dacă ai cumpăra una folosit din cauza deprecierii. Pentru cele la mâna a doua este clar avantajul, economisirea banilor.

Alegerea unei mașini poate fi dificilă, dar bugetul este primul pas spre a ajunge mai repede la alegerea dorită. Desigur că, trebuie și să consideri propriul stil sau accesoriile și echipamentele utile pentru mașină, precum o trusă de prim ajutor sau anvelope pentru orice sezon care sunt foarte practice.

Sursă foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.