Cum să NU dai greș atunci când îți alegi pantofii? 4 sfaturi de care orice femeie din Cluj ar trebui să țină cont

Alegerea pantofilor perfecți poate fi o sarcină dificilă. De câte ori nu s-a întâmplat să ne îndrăgostim la prima vedere de o pereche de pantofi, să o cumpărăm pe nerăsuflate, dar la prima purtare să ne întoarcem acasă cu picioarele umflate și pline de bătături? Mai mult ca sigur că fiecare femeie s-a confruntat măcar o dată cu această problemă. Pentru a preîntâmpina astfel de nefericite întâmplări, însă, nu trebuie decât să ai în vedere câteva aspecte-cheie. 

Iată 4 criterii după care te poți ghida atunci când îți alegi pantofii

  1. Mărimea

Inițial am fi tentați să alegem pantofii după numărul pe care îl purtăm la picior. Acesta este criteriul primar de alegere și cel mai cunoscut.  Ceea ce nu este la fel de știut este, însă, faptul că rar purtăm numărul pe care credem că îl purtăm. Adevărata noastră măsură poate fi 39.2, sau 39.7 și atunci, deși pe moment pare că ni se potrivesc perfect, la prima purtare descoperim că ne scapă cu ușurință din picior, sau din contră, ne strâng. Dacă pentru prima problemă găsim soluții, în cazul celei de-a doua ne este imposibil să mai facem ceva. De aceea, este recomandat ca să nu cumpărăm niciodată un pantof care ne vine fix. În timpul zilei, din cauza căldurii, oboselii sau statului în diverse poziții proaste pentru circulație, picioarele ni se pot umfla și, dacă am ales să purtăm niște pantofi care înainte ne veneau ficși, mai mult ca sigur că la sfârșitul zilei vom avea nevoie de plasturi pentru bătături. Așadar, când cumperi pantofii, asigură-te că mai există un spațiu liber între talpa ta și cele două capete ale acestuia, astfel încât să elimini din start această problemă!

  1. Calapodul

Pantofii nu vin doar în mai multe mărimi, ci și în mai multe forme. De când a fost creat, pantoful a fost făcut să imite forma piciorului. Problema care apare inevitabil este, însă, că la fel cum doi oameni nu pot semăna complet între ei, la fel se întâmpla și cu forma piciorului lor. Unii pot avea glezna mai groasă, alții arcurirea bolții plantare mai proeminentă, de aceea, purtarea unor pantofi ce nu se potrivesc propriei noastre forme, poate duce la apariția durerilor, după cum arată mai multe studii. Pantoful a fost creat după modelul anatomic al omului tocmai pentru a susține mușchii în timp ce greutatea corpului se mută din partea anterioară în cea superioară a tălpii în timpul mersului. Așadar, picioarele tale cu siguranță îți vor mulțumi dacă alegi niște încălțări potrivite lor.

  1. Forma corpului

Ca în cazul articolelor vestimentare, și pantofii de damă pot fi aleși astfel încât să ne complimenteze silueta. Niște pantofi cu toc sau cizme foarte înalte, așadar, vor fi alegerea perfectă pentru femeile minione. Astfel, vor beneficia de un efect frumos de alungire și subțiere creat de încălțările pe care le poartă. Tot acestea trebuie să evite pe cât posibil acele tipuri de încălțăminte ce se termină la nivelul gleznei, care vor tăia piciorul și vor micșora, astfel, silueta. Acestea nu reprezintă însă o problemă pentru femeile înalte care pot căuta chiar acest efect. Totodată, femeilor cu picioare mai late nu le este recomandată purtarea bocancilor sau a pantofilor cu bot ascuțit și multe detalii decorative spre vârf deoarece riscă să lățească și mai mult piciorul. Dacă iei în calcul toate aceste trucuri, îți vei găsi pereche potrivită de pantofi surprinzător de repede!

  1. Nu uita de tine!

Deși uităm adesea, pantofii sunt poate cea mai importantă parte a ținutei noastre. Ei ne duc acolo unde vrem și dacă nu îi alegem cum trebuie, vom regreta de 10 ori mai mult decât în cazul oricărui alt obiect vestimentar. De ce? Pentru că distanțele lungi parcurse în pantofii nepotriviți lasă urme și necesită mari cantități pe plasturi la îndemână. Dacă respectăm toate trucurile de până acum, însă, cu siguranță vom înlătura această problemă…dar cum rămâne cu noi? Când ne alegem pantofii trebuie să simțim o legătură cu ei, acel ceva care ne atrage magnetic spre ei și ne face să vrem să îi avem neapărat. Sunt pantofii tăi deci este absolut necesar să îți placă. Din fericire, gama largă de produse existentă pe piață poate satisface ușor chiar și cele mai pretențioase doamne sau domnișoare!

Vedem, deci, cum a-ți alege încălțările nu este o misiune extrem de ușoară. Ținând, însă, cont doar de câteva condiții o putem face astfel! De ce să pierdem timpul ca surorile Cenușăresei, tot încercând să facem să ni se potrivească un pantof ce nu a fost făcut pentru noi? În loc să ne grăbim să îl cumpărăm doar pentru că e la reduceri sau pentru că ne place, putem să analizăm întâi exact ce cumpărăm. În acest mod putem uita de toate problemele cu care ne-am confruntat de până acum!  

Foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.