În orice casă, livingul ar trebui să fie piesa centrală, camera care adună la un loc familia și în care fiecare își găsește locul, relaxarea și buna dispoziție. Livingul este, de asemenea, și locul în care primești oaspeții, prin urmare, se poate spune că este camera cu rol de “carte de vizită” pentru întreaga ta casă.
Pune accent pe confort, dar și pe funcționalitate
Când spui “living”, te gândești la camera în care îți petreci ziua, împreună cu familia sau prietenii care sunt în vizită. În România, termenul este recent intrat în vocabularul oamenilor, cel mai des folosit fiind termenul de “sufragerie”, deși, pentru mulți cei care au o vârstă mai înaintată, sufrageria era mai degrabă camera în care nu prea intrai, pentru a nu face deranj, ci o păstrai pentru vizite.
În ziua de astăzi, livingul a devenit piesa de rezistență a unei case, fiind inima acesteia, de aceea, ar trebui să te gândești foarte bine atunci când te decizi să o amenajezi.
Cum poți, deci, să transformi o cameră într-un living confortabil și funcțional? Urmând sfaturile de mai jos:
- Ține cont de toate dorințele familiei și crează un spațiu pentru fiecare
Asta înseamnă împărțirea camerei în mai multe zone care să răspundă personalității și nevoilor fiecărui membru al familiei tale.
Zona de privit la televizor, ar trebui să conțină o mobilă minimalistă pe care să așezi televizorul, care să fie poziționat în fața canapelei, ce ar trebui neapărat să fie extensibilă și de calitate. Sigur te întrebi de ce să alegi canapele extensibile de calitate, dar răspunsul este cât se poate de simplu: pentru un confort sporit, dar și pentru a fi pregătit pentru orice eventualitate în care, un pat în plus, este necesar. În plus, gândește-te la serile de iarnă, în care poți întinde canapeaua și te poți cuibări cu cei mici sau doar cu persoana iubită și poți adormi în timpul unui maraton cu filme de Crăciun. Pentru a-ți face o idee, gama de canapele de la Homelux.ro îți stă la dispoziție, prezentându-ți fel de fel de canapele care îți vor oferi confortul și stilul de care livingul tău are nevoie.
Altă zonă pe care să o iei în considerare, este zona de luat masa, zonă ce ar trebui să fie, de preferat, chiar sub o sursă de lumină. Imaginează-ți o lustră de tip pendul, cu becuri care curg din tavan, pe întreaga lungime a mesei, creând atmosferă atunci când luați masa, de sărbători, ori zi de zi.
Mulți obișnuiesc să lucreze în living, mai ales în contextul în care foarte multe companii oferă posibilitatea ca salariații să presteze munca de la domiciliu. Un mic birou, cu un scaun, poziționat în preajma unui geam, ar fi ideal. Poziționarea acestuia lângă o sursă de lumină naturală, ți-ar oferi posibilitatea de a-ți clăti ochii obosiți de la privitul ecranului laptopului ori cititul cărților.
- Mizează pe un singur stil
Vrei să mergi pe minimalism, pe vintage, modern sau rustic? Ei bine, alege un stil și mergi pe mâna lui. Încearcă să nu combini mai multe stiluri și alege elemente care să se potrivească între ele. O mobilă modernă, albă sau neagră, nu se va potrivi niciodată cu niște candelabre cu elemente rustice, lemnoase. De asemenea, stilul minimalist ar fi cel mai recomandat dacă iei în calcul împărțirea livingului în mai multe zone, astfel nu vei aglomera foarte mult camera.
- Alege mobilă și parchet foarte ușor de întreținut
Gândește-te la tine și la efortul pe care îl depui când faci curățenie. Alege materiale pentru mobilă și culori care nu necesită efort suplimentar pentru întreținere și, pe care praful sau urmele, să nu iasă în evidență.
- Renunță la covor
Covorul este greu de întreținut, reține praf și poate reprezenta un pericol pentru sănătate (te poți împiedica de el, ori pot reține particule dăunătoare celor care au alergii).
Acestea sunt doar câteva idei de amenajare a unui living, decizia finală fiind în mâinile tale, însă, nu uita: dacă nu te simți bine în propriul living, nici invitații tăi nu se vor simți bineveniți.
Sursa foto: pexels.com.