Curățarea panourilor fotovoltaice – sfaturi și servicii de care ai nevoie

Dezăpezirea și spălarea panourilor solare, mai rapidă decât oricând.

Panourile solare funcționează prin transformarea luminii în energie electrică. Dacă însă există murdărie pe suprafața panoului fotovoltaic, aceasta poate reduce cantitatea de lumină absorbită de acea zonă, reducând eficiența. Curățarea panourilor solare înlătură praful, resturile și alți contaminanți, cum ar fi frunzele și insectele, ceea ce ar putea reduce și mai mult eficiența. Alege acum să apelezi la o firmă profesionistă în servicii de curățare panouri fotovoltaice și crești eficiența instalației tale! 

De ce curățarea solară profesională este cea mai ideală opțiune

În contextul crizei energetice din întreaga lume, numărul sistemelor de energie solară instalate în parcuri specializate sau pe acoperișuri a crescut și în Romania. Estimarile arata cresteri de peste 11% in toamna acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.  

Majoritatea proprietarilor de case neglijeaza curatarea panourilor fotovoltaice sau preferă întreținerea acestora in regie proprie. Totusi, serviciile de curățare a panourilor solare oferă solutii profesioniste, ce respecta protocoalele de siguranță ale industriei. Curățarea panourilor nu este atât de simplă pe cât pare.

Puteți obține o ofertă gratuită pentru curățarea panourilor solare la www.curatarecladiri.ro.   

Când este cel mai bun moment pentru a cere ajutorul experților în curățarea acestor panouri și cât de des ar trebui făcute aceste operațiuni?

O slabă acumulare de praf poate să nu fie o problemă mare și poate fi rezolvată cu furtunul de grădină. Cu toate acestea, profesioniștii în curățenie se pot ocupa de probleme dificile și se pot asigura că nu vă supuneți niciunui risc asociat cu accesul pe acoperiș. Coordonarea cu experți vă poate garanta cele mai bune standarde de curățare.

Cât de des vă curățați panourile solare este determinată de locul în care locuiți. Dacă  locuiți într-o zonă aglomerată, este mai bine să vă spălați panoul solar de două ori pe an. În plus, iernile din România sunt insotite de multa zapada – de aceea, dezapezirea panourilor este extrem de importanta. 

Iată avantajele de care te poti bucura daca alegi aceste servicii profesionale de curatare

  1. CREȘTI eficiența

Curățarea panourilor va crește eficiența lor generală. Conform multor observații, această îmbunătățire a eficienței și a performanței poate fi dramatică – chiar peste 20% în instalatiile rezidențiale și până la 60% în instalațiile comerciale. Deci, este cea mai bună modalitate de a vă asigura că panourile sunt pregătite pentru o eficiență maximă. Curățarea regulată poate face o mare diferență!

2. PĂSTREZI garantia

Multe companii de instalare de panouri solare, precum și producători au specificat curățarea regulată ca o condiție de garanție. Este posibil să nu fiți acoperit de garanție dacă nu există dovezi de curățare regulată. De aceea, se recomandă curățarea regulată dacă doriți să fiți în siguranță în cazul în care există o defecțiune la un moment dat.

3. SPOREȘTI durabilitatea

Există o mulțime de granule moi de nisip, particule de praf și resturi în mediul înconjurător. Acestea se vor acumula și vor contribui la uzură – atunci când nu vă curățați panourile solare în mod regulat. Deși poate să nu fie evident la început, în timp, eficiența panourilor va scădea și, de asemenea, riscați să ajungeți să aveți echipamente care se defectează mult mai devreme.

4. ESTETICA mai bună

Nimeni nu vrea un panou îmbătrânit, acoperit cu murdărie, care să le împodobească acoperișul. Precum curatarea restului casei este importanta, este esențial să aveți grijă adecvată de panourile solare și să le curățați în mod regulat. Acest tip de întreținere adecvată va face casa mai atractivă din punct de vedere estetic.

5. INSPECTIE trecuta cu brio

Când vă curățați panourile solare, aveți ocazia să le inspectați. Timpul de curățare este un moment perfect pentru a inspecta și a evalua starea panourilor dumneavoastră.

6. ÎMBUNĂTĂȚIȚI rentabilitatea investiției

Panourile solare nu sunt ieftine – cheltuiți o sumă importantă de bani pentru a le instala. Doriți să vă asigurați că obțineți o rentabilitate a investiției  cât mai curând posibil. Dacă nu vă curățați panourile în mod regulat, acest lucru poate afecta timpul de rentabilitate a investiției.  

În concluzie, curățarea regulată a panourilor solare nu necesită mult timp și este foarte accesibilă, așa că asigurați-vă că nu amanati această investiție importantă. Alege Power 2 Clean – ai servicii profesionale de curatare, fara schele, nacele sau mizerie. Totul se realizeaza rapid si usor, pentru orice tip de panouri solare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.