Dacian Cioloş: „Noi ne pregătim deja de guvernare”

Fostul premier al României şi liderul partidului PLUS, Dacian Cioloş a declarat că nu se fereşte să îşi asume responsabilitatea guvernării chiar şi în acest moment.

„Noi ne pregătim deja de guvernare şi ca să fie lucrurile foarte clare o putem asuma de astăzi, de mâine, de oricând. Noi suntem gata de un an de zile să ne asumăm guvernarea şi ştim ce avem de făcut. Sigur că acuma e un moment special când trebuie asumată o guvernare de urgenţă, o guvernare tranzitorie. Şi să ştiţi că nu ne-am da în lături nici de la asta. Eu unul nu m-aş da în lături să îmi asum o guvernare şi acuma, dar asta înseamnă să am pârghiile şi să avem pârghiile la Alianţa USR-PLUS ca să facem lucru acesta. Şi nu s-a pus problema asta. PNL este cel care are în momentul de faţă cele mai multe voturi în Parlament dintre partidele care şi-au asumat moţiunea, dar vreau să fie foarte clar că nu ne-am ferit, nu ne ferim şi nu mă feresc de a asuma responsabilităţi de guvernare”, a declarat Cioloş, citat de Digi24.

Pe de altă parte, fostul premier admite însă că experienţa din anul 2016 a fost una frustrantă.

„Dar o guvernare e o treabă serioasă nu se face cu OUG şi cu declaraţii de la Palatul Victoria. O guvernare se face cu o majoritate în Parlament. Şi de asta noi vorbim de alegeri anticipate ca să putem cu adevărat guverna. Pentru că altfel doar gestionezi urgenţe. Noi am mai făcut asta în 2016 şi am trăit ani de zile după aceea cu frustrarea de a nu fi putut duce la bun sfârşit proiectele pe care le-am început atunci”, a precizat Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.