Dan Diaconescu vrea să cumpere CFR Marfă: „Ditamai statul se teme de un biet ţăran din Caracal”

După ce a eşuat în privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu s-a orietat spre o altă companie de stat, CFR Marfă, pentru care a declarat deja că a început să strângă bani.

dan diaconescu

Liderul PPDD, Dan Diaconescu, şi-a anunţat participarea la licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă pentru a împiedica statul să vândă compania ieftin, la fel cum a încercat şi în cazul Oltchim. Acesta va încerca să obţină de la prietenii săi suma de 10 milioane de euro cerută drept garanţie pentru a participa la privatizarea CFR Marfă.

Patronul defunctului OTV a mai spus că ar vrea să participe şi la privatizarea Poştei Române, dar a precizat că acolo una din condiţiile de participare este ca ofertantul să fie tot o companie poştală, dintr-un alt stat.

Statul român va ceda pachetul majoritar al CFR Marfă prin negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, etapă urmată de licitaţie cu ofertă în plic, unde garanţia de participare va fi echivalentul în lei a 10 milioane euro, reprezentând 17% din valoarea nominală a acţiunilor deţinute de stat.

„Vrem să participăm şi la privatizarea Poştei, n.r.), dar înţeleg că au voie să participe doar poştele din alte state, ca în cazul telefoanelor: vă daţi seama, am privatizat telefonia, dându-i-o statului grec. Prima pe listă este privatizarea CFR unde au pus o garanţie de 10 milioane euro în dorinţa ca eu să nu particip – deci până acolo s-a ajuns, ditamai statul român se teme de un biet ţăran din Caracal – şi acum vorbesc cu prietenii mei să colectăm 10 milioane euro ca să o depunem ca garanţie pentru participarea la CFR. Vor face ei astfel încât să dea pe un euro şi Poşta, dar sperăm că până atunci vom veni noi la putere. Ceea ce vor să facă la CFR este absolut criminal, am citit că CFR are 900 de locomotive, uitaţi-vă pe net, o locomotivă nouă este două milioane euro, una veche e un milion. Înmulţiţi 900 cu un milion, că-s de regulă vechi, şi ajungeţi la 900 milioane”, a declarat Dan Diaconescu.

Acesta a făcut referire şi la participarea sa la privatizarea Oltchim de anul trecut şi a spus că dacă n-ar fi participat combinatul ar fi fost preluat de „un polonez” care l-ar fi vândut pe bucăţi la fier vechi.

„Dacă nu participam la Oltchim, acum era tăiat bucăţi vândut la fier vechi de un polonez care plătise două milioane euro pe el şi care probabil pe fier vechi lua 500-600 de milioane de euro. Lucrurile sunt clare, dovedite, eu m-am înscris la licitaţie după polonez, nu a mai venit nimeni după mine. Dacă eu nu mă înscriam, polonezul era adjudecatar pe vremea asta, nimeni nu l-ar fi întrebat dacă are acele două milioane euro, de unde îi are, nimeni nu i-ar fi cerut să-i dea în zece zile, şi cum s-a întâmplat la celelalte privatizări, combinatul era pe butuci demult”, a declarat Dan Diaconescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.