Elevii care au picat Bacul de două ori la toate probele vor plăti o taxă de 230 de lei

O nouă notă a Ministerului Educaţiei presupune ca elevii care au susţinut examenul de Bacalaureat de cel puţin două ori fără să-l promoveze să plătească, din acest an, o taxă de 230 de lei pentru a se prezenta la toate probleme acestuia.

bacalaureatDacă un candidat nu va participa la tot examenul, suma pe care va trebui să o plătească va fi stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul de probe susţinute, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare evaluării.

Taxa este valabilă şi pentru candidaţii proveniţi din învăţământul particular. Nivelul taxei este similar cu cel de anul trecut.

Înscrierea pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc între 27 şi 31 mai, iar prima probă va fi cea de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 10-12 iunie. A doua probă, cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, este programată pentru perioada 12-14 iunie. Proba pentru evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 17 şi 21 iunie, iar cea pentru evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă internaţională, între 25 şi 28 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.