Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de închisoare de Tribunalul Bucuresti

Dan Voiculescu a fost condamnat, azi, la cinci ani de închisoare cu executare. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dat sentinţa în dosarul în care a fost judecat pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. Procurorii ceruseră închisoare cu executare pentru fondatorul PC, care a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro prin cumpărarea unui teren subevaluat.

dan voiculescu
foto digi24.ro

Mogulul Antenelor a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Procesul a durat aproximativ cinci ani, iar sentința nu este definitivă. Dan Voiculescu mai are două căi de atac, apel și recurs. Mai mult, și procurorii pot ataca hotărârea, dacă ei consideră că pedeapsa este prea mică.

Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi cumpărat, cu doar puţin peste 100.000 de euro, mai bine de trei hectare şi jumătate de teren care aparţineau Institutului de Cercetari Alimentare. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real.

Prejudiciul creat statului depăşeşte 60 de milioane de euro, iar ministerul agriculturii s-a constituit parte civilă în dosar.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.