Festivalul Internaţional al Filmului Ecologic a început miercuri la Băile Felix

Proiecţii cinematografice, expoziţie de caricatură, concursuri între elevi. Totul în cadrul Festivalul Internaţional al Filmului Ecologic care are loc la Sânmartin-Băile Felix si Băile 1 Mai. Desfăşurat sub sloganul „Pentru Sănătatea Pământului” anul acesta, Ecofest e mult mai vizibil, datorită contextului. Exploatarea gazelor de şist sau a zăcămintelor de aur de la Roşia Montană sunt teme cât se poate de actuale.

Festivalul reuneşte personalităţi ale filmului ecologist din toată lumea. Invitaţi speciali la eveniment au fost elevii care au participat la concursuri. La eveniment au fost aduse în discuţie şi teme noi cum ar fi « Promovarea României ca destinaţie turistică », sau lupta împotriva exploatării gazelor de şist şi a exploatărilor prin cianurare.

Lavinia Şandru, directorul festivalului, a declarat : „Sunt tot mai mulţi cei care lucrează la hârtii , le aşează prin fel de fel de sertare, în aşa fel încât exploatarea gazelor de şist prin fracturarea hidraulică să se poată produce sub ochii noştri fără ca noi să ne mai putem împotrivi. Şi atunci e normal ca de fiecare dată când se aude un zvon că ar putea să se întâmple ceva de genul acesta în România să ne mobilizăm prin tot ceea ce ne stă nouă la îndemână pentru ca distrugerrea solului să nu se poată realiza”.

Printre filmele cele mai aşteptate se numără documentarul despre Roşia Montană, dar şi cel privind pericolul pe care îl reprezintă exploatarea gazelor de şist, realizat de Mihai Barbuliceanu.

Festivalul se desfăşoară până pe 29 septembrie şi e organizat de Iniţiativa Ecologistă Europeană, ProFamilia şi primăria Sînmartin, în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Autoritatea Naţională pentru Turism şi Centrul Naţional al Cinematografiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.