De catedrale avem nevoie? Dragnea la Cluj: Guvernul sprijina cu 1 milion de lei Catedrala Greco-Catolica din Cluj

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a fost prezent miercuri, 22 octombrie, începând cu ora 12.30, în Piața Cipariu din Cluj-Napoca, la inaugurarea unei noi etape din construcția Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX.

Victor-Ponta-si-Liviu-Dragnea

„Am un scop precis, de a spune că Guvernul a sprijinit construcţia catedralei şi va sprijini în continuare această construcţie. Am vrut să vin şi pentru a arăta respectul nostru pentru Cluj, care este model de ecumenism, un model de convieţuire paşnică, multietnică. Este o clădire frumoasă, amplă, care va contribui la atractivitatea oraşului. Sprijinul pe care îl acordă Guvernul Bisericii Greco-Catolice este un mic gest reparatoriu şi apreciem contribuţia acestei biserici la menţinerea identităţii naţionale”, a declarat Dragnea.

Finalizarea lucrarilor la catedrala din Piata Cipariu este estimata in 2015. Potrivit constructorilor în acest moment se află în faza finală a proiectului, montarea unei cupole.

Construcția Catedralei Greco-Catolice din Cluj a început în 1993, lucrările au fost oprite în 2000 din lipsă de fonduri, iar de atunci lucrările au tot fost reluate și oprite, în funcție de fondurile bănești existente pentru construcția acestei biserici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.