De ce este important să ai o pasiune?

Trăim în era vitezei, acest lucru nu mai este o noutate. De asemenea, felul în care viața se desfășoară în prezent este unul considerabil mai bun comparativ cu acum câțiva ani. În ciuda tuturor acestor avantaje, se pare că nu mai avem la fel de mult timp la dispoziție pentru micile plăceri ale vieții. Programul încărcat și responsabilitățile fără număr ne fac să ne punem preferințele de planul doi sau pur și simplu să uităm de pasiunile noastre.

Ei bine, acesta este momentul în care hobby-urile își fac prezența în viața noastră și au scopul de a ne reaminti că mai există și alte lucruri în afară de muncă. Indiferent dacă este vorba de gastronomie, muzică sau fotografie, iată de ce este important să ai un hobby.

Ajută la ameliorarea stresului

Din păcate, stresul face parte din viața tuturor persoanelor care trăiesc în secolul 21. Chiar dacă acest concept nu poate fi eliminat în totalitate este importat să nu-l lăsăm să ne acapareze de tot. Cum putem face acest lucru? Cu ajutorul unei pasiuni, sau a mai multora.

În momentul în care facem ceea ce ne place, psihicul nostru este concentrat asupra îndeletnicirii cu care ne ocupăm. Dacă le pregătim o masă celor dragi, cu siguranță vom pune multă pasiune în felul de mâncare gătit. Așadar, grijile trec pe planul secund, cel puțin pentru o vreme.

Îmbunătățește abilitatea de concentrare

Un alt motiv excelent pentru care ai trebui să alegem un hobby este pentru a ne îmbunătăți funcțiile cognitive. Poate că acest lucru nu este foarte evident pentru toată lumea, dar jocurile de cărți așa cum este pokerul sau alte activități provocatoare pentru minte, inclusiv șahul, puzzle-ul sau Sudoku ne îmbunătățesc abilitatea de concentrare.

A fost dovedit în mai multe rânduri că astfel de activități sunt atât distractive cât și eficiente pentru minte. Sporturile minții pot să prevină apariția problemelor legate de pierderea memoriei la persoanele de toate vârstele.

Facilitează interacțiunea socială

În zilele noastre este destul de ușor să găsim persoane care împărtășesc aceleași pasiuni. Dacă este vorba despre un sport, așa cum este fotbalul, putem întâlni alți suporteri în timpul unui meci.

Odată ce am trecut de prima interacțiune, este mult mai ușor să socializăm și chiar să formăm legături de durată. Pe de altă parte, cursurile dintr-un anumit domeniu la care lumea are ocazia să participe nu fac altceva decât să unească oamenii.

Nu în ultimul rând, în momentul în care ne dezvoltăm abilitățile într-un anumit domeniu și ne perfecționăm, devenim mult mai încrezători în forțele noastre și nu avem probleme să împărtășim cunoștințele și cu alte persoane.

Dezvoltă creativitatea

Având în vedere că o mare parte dintre pasiuni necesită un anumit nivel de creativitate, este foarte ușor să ne dezvoltăm această latură.

Spre exemplu, dacă este vorba de gătit, anumite rețete oferă posibilitatea de a improviza în funcție de propriile preferințe și gusturi. Cei ce realizează fotografii pot, de asemenea, să-și folosească imaginația pentru a realiza cele mai frumoase portrete sau pentru a surprinde cadre de excepție.

Crește stima de sine

Acest beneficiu este legat de faptul că un hobby, indiferent care ar fi el, practicat în mod repetat, ne poate face mai încrezători.

Pentru a dovedi acest lucru nu trebuie decât să ne uităm la marii sportivi ai lumii. Cel mai probabil, cariera lor a început din pură pasiune. Cu timpul, datorită orelor petrecute la antrenamente, a dorinței de perfecționare dar și a talentului, ei au ajuns să fie stăpâni pe situație în orice context.

Același lucru se întâmplă și în cazul muzicienilor, dansatorilor, scriitorilor, actorilor și așa mai departe.

Oferă provocări

În mod evident, la un moment dat ne vom lovi de anumite provocări, chiar dacă este vorba de o pasiune veche. Până și cele mai pricepute persoane în domeniu au parte de anumite piedici la un moment dat.

Important este să le vedem ca pe o lecție. Odată ce am trecut peste acea provocare cu siguranță vom deveni și mai buni în ceea ce facem și ne vom putea dezvolta și mai mult acea latură.

Dansul sportiv sau cântatul la chitară nu sunt ușoare pentru toată lumea la început, dar după o vreme acestea devin o obișnuință și nu mai necesită la fel de mult efort.

În concluzie, acestea sunt câteva dintre cele mai importante motive pentru care este important să avem o pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.