De la 1 septembrie începe școala în Israel. Guvernul a adoptat noi reguli

Guvernul israelian a aprobat decizia ca școlile să se deschidă pentru învățare față în față la 1 septembrie, dar cu o serie de reguli stricte.

Astfel, redeschiderea are loc conform programului, deși apăruseră propuneri ca ea să fie amânată puțin, existând îngrijorări că va duce la creșterea numărului de cazuri. În unitățile de învățământ se vor putea face vaccinări ale elevilor, atât timp cât există acordul părinților, în pofida precauției manifestate până acum, în acest sens, de ministrul Educației, Yifat Shasha-Biton, potrivit portalului educațional Edupedu.ro.

Elevii din clasele 8-12 din orașele cu un număr foarte mare de cazuri vor trebui să treacă online, în cazul în care rata de vaccinare, în clasa lor, este sub 70%.

Autoritățile speră ca părinții cu vârste de peste 30 de ani să poată primi o a treia doză de vaccin în curând, astfel încât să fie redusă răspândirea în rândul copiilor cu vârste mici. 

Decizia privind începerea școlii vine la scurt timp după aceea de lansare a unui program de testare a populației privind nivelul anticorpilor Covid-19, campanie ce vizează minorii de 3-12 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.