De Ziua Mondială a Presei avem datoria morală să susținem presa locală!

Ziua Mondială a Libertății de Exprimare și Ziua Internațională a Presei este marcată anual la data de 3 Mai, o zi în care lumea își mai aduce aminte că mai există presă.

Doresc să urez din suflet un sincer „La mulți ani” tuturor celor care se încăpățânează să mai facă o presă onestă și obiectivă în această țară!

Contrar tuturor aparențelor, în România încă se mai face gazetărie cinstită și profesionistă de către oameni pasionați, dedicați, neînregimentați de partide și care nu au devenit sclavi ai intereselor politice și și-au păstrat demnitatea profesională și independența, jurnaliști care muncesc în slujba cititorilor și al Adevărului, nu al intereselor meschine ale unor patroni dubioși sau politicieni.

Cu toții avem datoria cel puțin morală să susținem presa locală și să achiziționăm ziarele care mai ies pe print în această eră a new media și a online-ului. Pentru că presa locală reprezintă fundamentul și baza presei naționale și a televiziunilor. Dacă nu ar exista jurnaliști locali care să relateze și să reflecte tot ce se întâmplă în comunitățile lor mai mari sau mai mici presa și televiziunea ar fi mult mai sărace în subiecte.

La mulți ani, dragi colegi și multă putere de muncă tuturor celor care mai #rezistă pe baricade și inspirație pentru a scoate materiale de cea mai bună calitate care să ajungă pe „național”.

Foto explicativ: două dintre ziarele locale care încă mai ies pe print la Cluj-Napoca, singurele pe care le-am găsit în această dimineaţă la chioșcul din cartier, dar mai există și Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter sau Szabadság.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.