Debut cu stângul în noul sezon al Ligii Naţionale pentru baschetbalistele Universităţii Cluj

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj a debutat cu stângul în noul sezon al Ligii Naţionale, fiind învinsă în prima etapă de formația CSTBv Olimpia CSU Brașov, disputată în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 71-80, rezultatul pe sferturi fiind 17-19, 20-16, 22-15, 21-21.

Oaspetele s-au aflat în avantaj în startul partidei, dar apoi clujencele au egalat la 8. Olimpia Brașov s-a distanțat, dar apoi au urmat momente mai bune în atac pentru Universitatea Cluj, care a câștigat primul sfert cu 19-17. În sfertul doi, echipele au avut un joc echilibrat, preluând pe rând conducerea, iar la pauza mare tabela indica 35-37.

După revenirea de la vestiare, oaspetele au fost mai bine pregatite și au început să aibă avantaj considerabil pe tabelă, 45-55. Gazdele au redus din handicap, dar nu suficient deoarece brașovencele conduceau cu 59-50 înaintea ultimului sfert. În ultimele 10 minute de joc, Olimpia Brașov s-a distanțat la 15 lungimi, dar apoi „studentele” s-au apropiat la nouă puncte, iar cu patru minute rămase din joc scorul era 65-70. Finalul le-a aparținut brașovencelor, care au câștigat partida cu 80-71.

Aleksandra Begenisic a înscris cele mai multe puncte pentru Universitatea Cluj, 18, fiind urmată de Rishonda Napier cu 17 puncte, Arlesia Morse 15, Irina Părău 10, Nicolette Orban 6, Paula Cenean 3 și Marina Sfîrlea 2.

Următorul joc al echipei clujene este sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 18:00 în deplasare cu CS Municipal Satu Mare.

Foto: Marius Jucan / u-cluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.