Debut cu victorie pentru U-BT Cluj-Napoca în FIBA Europe Cup, cu KB Peja din Kosovo

Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania a debutat cu dreptul în sezonul regulat al competiției europene FIBA Europe Cup, după o victorie muncită și spectaculoasă împotriva trupei din Kosovo KB Peja, scor 85-76 (22-18, 15-22, 19-21, 29-15), într-o partidă disputată joi, 19 octombrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar cei 2.500 de spectatori prezenți au o mare parte din merit pentru acest deznodământ.

u-bt-cluj-napoca

Kosovarii au jucat în viteză și cu tupeu pe toată durata meciului, defensiva noastră fiind adeseori surprinsă de acțiunile lui Reed sau Tillotson sau de precizia excelentă de la distanță a lui Ahmetbasic.

Rotația mai lungă a oferit însă cheia meciului, defensiva agresivă din ultimele minute dând roade și alimentând cu mingi utile contraatacul.

u-bt-peja

De la kosovari au punctat Reed 19, Ahmetbasic 17, Veseli 10, Tillotson 10, Dahlman 9, Nuhanovic 8, Hajdari 2, Grapci 1.

„Un joc foarte greu pentru noi, mi-a fost teamă de el din cauza meciului pierdut în campionat cu Piteștiul. Am început într-un mod greșit, nu am avut energia necesară unui meci de cupe europene. În primele două, chiar trei sferturi, oaspeții au luptat mai mult ca noi, dar le-am spus băieților să jucăm mai agresiv în apărare, avem bancă mai lungă decât ei și putem roti mai bine jucătorii. Au respectat asta și sunt foarte fericit, echipa a arătat caracter în această seară!”, antrenorul Mihai Silvășan de la „U” BT Cluj.

„A fost un meci greu, până la pauză am jucat moale și au fost mai buni ca noi, mai ales la recuperări. Am vorbit în vestiar să corectăm asta, am respectat acest lucru și, până la urmă, a fost un meci bun”, a declarat căpitanul Tudor Jucan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.