Debutantă în Fed Cup, Jaqueline Cristian a făcut un meci mare și obținut victoria în fața Kudermetovei, iar România a egalat Rusia la 2-2

Tânăra tenismenă în vârstă de 21 de ani, Jaqueline Cristian (197 WTA), a debutat cum nu se poate mai bine pentru România în Fed Cup, cu o victorie frumoasă și spectaculoasă, care a restabilit egalitatea în fața Rusiei. Jaqueline s-a impus, în două seturi, în fața Veronikăi Kudermetova (38 WTA), scor 7-5 / 6-3.

Foto © Gabor Istvan-Gabor

Jaqueline Cristian a obținut primul ghem la scorul de 2-0 pentru Rusia în primul set (40-15), iar aceasta nu a cedat și a mai redus din diferență încă o dată la scorul de 2-3. De altfel, Cristian nu s-a speriat de numele adversarei și de faptul că e mai bine cotată în clasamentul WTA, evoluând foarte bine și a reușind să o pună în dificultate pe rusoaică în repetate rânduri cu un joc spectaculos.

Jaqueline Cristian – Foto © Gabor Istvan-Gabor

Kudermetova a obținut un game la zero și a dus scorul la 4-2, dar tânăra jucătoare a României nu a cedat și a mai obținut un ghem.

Jaqueline a luptat eroic, a profitat de greșelile rusoaicei și a reușit să ducă confruntarea la egalitate, 5-5. Ea a preluat conducerea pentru prima dată în această partidă (6-5), iar publicul a simțit evoluția ei bună și a împins-o de la spate cu încurajări frenetice, care au purtat-o spre o victorie nesperată în primul set cu 7-5.

În setul al doilea, Jaqueline Cristian a reușit o evoluție de zile mari, câștigând trei ghemuri consecutive și a preluat conducerea la 4-1. Kudermetova a redus din diferență la 4-2. , dar Jaqueline a făcut 5-2, respectiv 6-3 pentru victoria carierei care îi aduce României încă un punct și egalează situația la general, 2-2.

Jaqueline Cristian, 21 ani, 197 WTA, la debutul în Fed Cup pentru România – Foto © Gabor Istvan-Gabor

Soarta calificării la turneul final Fed Cup de la Budapesta dintre România și Rusia va fi decisă la dublu, acolo unde Raluca Olaru va face echipă cu Irina Bara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.