România a pierdut meciul de dublu cu Rusia și a ratat calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta

Meciul de dublu al confruntării din cadrul play-off-ului Fed Cup dintre România și Rusia a fost câștigat de oaspete, în două seturi, scor 3-6 / 2-6, iar „tricolorele” au pierdut cu scorul de general de 2-3 partida disputată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

După un 2-2 la capătul celor patru meciuri de simplu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a mizat la dublu pe tinerele jucătoare Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, pereche care a câștigat weekend-ul trecut turneul ITF 60K din Franţa și a jucat finala turneului BRD Bucharest Open 2019.

Jaqueline și Ruse au avut un început fulminant de meci, preluând conducerea în primul set și distanțându-se la 2-0. Rusoaicele au redus din diferență la 2-1 și au câștigat la zero ghemul de 2-2. Kalinskaya și Blinkova au pus stăpânire pe joc și au preluat conducerea în primul set pentru prima dată pe fondul lipsei de experiență a româncelor. Rusia s-a distanțat la 4-2, respectiv 5-2. România a reușit totuși să se impună pe serviciul oaspetelor și să le mai ia un ghem, dar setul a fost adjudecat de Rusia cu 6-3 în 35 de minute de joc.

În setul al doilea, rusoaicele au controlat meciul, au fost mai determinate și au gestionat jocul mai bine, impunându-se cu 6-2, iar Rusia a câștigat confruntarea din Fed Cup de la Cluj-Napoca cu 3-2 și se califică la turneul final de la Budapesta, programat în 14-19 aprilie 2020.

România va juca, acum, un play-off pentru a rămâne în Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.