#DECITIT: 10 sfaturi utile și măsuri pentru protejarea la intrarea în casă împotriva răspândirii coronavirusului

Particulele contaminate de coronavirus rezistă atât pe haine cât şi pe genți sau sacoşe. Astfel că, regulile de prevenţie şi de igienă trebuie aplicate chiar şi la revenirea la domiciliu, scrie MEDIAFAX.

Autorităţile estimează deocamdată un vârf al epidemiei pentru luna aprilie. Cei sănătoşi, trebuie să respectăm recomandările de auto izolare la domiciliu şi, dacă totuşi avem nevoie să ieşim din casă, să respectăm toate regulile de igienă pe timpul drumului pe afară, dar şi de câte ori revenim la domiciliu.

Iată în continuare 10 măsuri de prevenţie recomandate în alte ţări:

1. Când ajungi acasă, încearcă să nu atingi nimic până nu iei primele măsuri de dezinfectare.

2. Scoate-ţi încălţămintea chiar de la intrarea în casă şi şterge pantofii pe tălpi cu o soluţie cu clor.

3. Dacă ai fost afară împreună cu animalul de companie, dezinfectează-i lăbuţele cu o soluţie cu săpun şi apă.

4. Scoate hainele pe care le-ai purtat pe afară (geci, pantaloni etc.) şi pune-le într-un coş cu rufe de spălat. Nu le purta de două ori. Temperatura recomandată de spălare este de minim 60 de grade.

5. Pune portmoneul, cardul de credit, cheile sau orice altceva ai folosit afară şi ai atins mai des etc. într-o cutie la intrare.

6. Fă un duş sau, dacă nu ai cum, spală bine toate zonele care au fost expuse: mâinile, faţa, antebraţele, coatele.

7. Curăţă telefonul mobil şi ochelarii cu o soluţie de apă şi săpun sau cu spirt.

8. Pune-ţi nişte mănuşi de unică folosinţă şi spală cu o soluţie din apă şi săpun suprafeţele genţilor, cutiilor, pungilor aduse de afară, înainte de a le duce în bucătărie sau în alte camere. (Soluţia se prepară folosind 20 ml clor sau alt dezinfectant la 1 l de apă). Curăţă şi pardoseala, pe suprafaţa pe care au stat obiectele când ai venit cu ele în casă.

9. Scoate mănuşile cu grijă, trăgându-le de vârful degetelor, aruncă-le la gunoi şi spală-te apoi din nou bine pe mâini. Timpul minim recomandat de spălare pe mâini este de 20 de secunde.

10. Nu uita că o dezinfectare totală nu este posibilă. Dar ce urmărim prin respectarea acestor paşi este să diminuăm pe cât de mult riscurile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.