Decizie definitivă. CFR Cluj a pierdut procesul la TAS în cazul depunctării și nu mai are nicio șansă la play-off

Potrivit unui comunicat al Federației Române de Fotbal, CFR Cluj a pierdut oficial procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, după ce judecătorii de la Lausanne le-au respins feroviarilor apelul și vor rămâne fără cele 6 puncte reținute de comisiile FRF la începutul sezonului regulat pentru neplata datoriilor.

CFR Cluj-w800-h600

În urma acestei decizii definitive, echipa din Gruia rămâne cu 24 de puncte în clasament și, matematic, nu mai are nicio șansă să prindă play-off-ul la sfârșitul sezonului. ASA Târgu Mureş, aflată pe locul șase, este la o distanţă de 11 puncte, cu doar nouă puncte rămase în joc.

Redăm integral comunicatul FRF în cazul depunctării CFR-ului:

Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a oferit astăzi, 2 februarie 2016, soluția definitivă în dosarul 2015/A/4097
Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF a fost respins.

Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută.

La data de 22 mai 2015, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat cererea de apel formulată de Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor.

Instanța de fond a decis sancționarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată în acest dosar de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, și de avocatul Paul Ciucur.

Singurul obiectiv rămas în joc pentru CFR Cluj rămâne Cupa României, acolo unde elevii pregătiți de Toni Conceicao sunt calificați în semifinale și vor întâlni formația ASA Târgu Mureș.

Și Petrolul Ploiești, cealaltă echipă penalizată cu 6 puncte la începutul sezonului din cauza datoriilor, a pierdut procesul la TAS în cazul depunctării și va rămâne pe ultimul loc în Liga 1, cu 8 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.