Degringolada și haosul continuă în PSD Cluj sub conducerea controversatului Alexandru Cordoș! Social-democrații clujeni nu sunt în stare să se organizeze singuri, dar vor să conducă un județ și un oraș!

Haosul și degringolada continuă să domnească în sediul filialei județene a PSD Cluj, o organizație divizată și împărțită pe bisericuțe din cauza ultimii trei președinți interimari pe care i-a avut la conducere.

Totul a început cu fostul „jurnalist” controversat Liviu Alexa, specialist în falimente și insolvențe și cu o imagine deplorabilă în Cluj, care a fost numit șef interimar al PSD Cluj pe 18 septembrie 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Acesta nu a rezistat mai mult de 4 luni în funcție, fiind dat afară pe ușa din dos și trimis la „plimbare” de conducerea centrală după o serie de scandaluri în care a fost implicat și rezultatele extrem de slabe pe care filiala județeană le-a avut la alegerile prezidențiale sub conducerea sa.

În cele patru luni de domnie în fruntea PSD Cluj, Alexa nu a avut curajul să organizeze nicio conferință de presă, nu și-a asumat niciun program politic, scandalurile s-au ținut scai, iar dintre rezultatele sale notabile putem să enumerăm pierderea mai multor primari și membri PSD, printre care Cristian Matei de la Turda, care a trecut la PNL sau fostul deputat PSD Cristina Burciu, trecută și ea la liberali.

A urmat apoi la cârma filialei județene un personaj invizibil, deputatul de Maramureș Gheorghe Șimon, parașutat la șefia interimară în ianuarie 2020 la ordinul liderului Marcel Ciolacu pentru a restabili ordinea în PSD Cluj. Acsta a reușit performanța de a rezista până în 30 iulie, fără a se remarca cu nimic notabil. Nici el nu a organizat nicio conferință de presă.

După ce „strategul” din umbră Vasile Sebastian Dâncu, cunoscut în mediul politic drept „Profu”, a ajuns pe cai mari în PSD și a fost votat președinte al Consiliului Național, filiala clujeană a trecut printr-o nouă schimbare a conducerii. Iar alesul pentru funcția de președinte interimar a fost de această dată tocmai un traseist politic și un personaj controversat al politicii clujene, cercetat în trei dosare penale de DNA și a cărui soție este condamnată la închisoare pentru luare de mită. Alexandru Cordoș, fost UTC-ist de seamă, fost senator PSD și trecut o perioadă și pe la Partidul România Unită, readus în PSD tocmai de către controversatul Liviu Alexa, care l-a numit la conducerea „interimară” a PSD Turda. Cine se aseamănă, se adună…

Pentru alegerile locale, PSD Cluj a avut o perioadă de precampanie inexistentă și a reușit să se facă de rușine, depunând listele de candidați încropite pe repede înainte în ultima zi.

Fostul inspector școlar general al județului Cluj, Valentin Cuibus, actual consilier județean, este candidatul aruncat în lupta cu Emil Boc pentru fotoliul de primar al Clujului, însă nu din voință proprie, ci silit de partid.

La Consiliul Județean, controversatul Alexandru Cordoș visează să îi ia locul lui Alin Tișe, însă șansele lui sunt infime, neavând o imagine pozitivă și nici un program politic coerent pe care se bazează campania sa.

Și pentru a evidenția cel mai bine degringolada și haosul care a ajuns să domnească în PSD Cluj, e suficient să analizăm modul cum este gestionată activitatea online a acestei filiale.

În acest moment, PSD Cluj are trei pagini de Facebook, fiecare deținută de altcineva. Cea mai mare dintre ele are 6000 de aprecieri și prima a ajuns pe mâna falimentarului Liviu Alexa, care i-a schimbat numele în „Vrem un PSD Cluj fara lepre” și îi atacă în mod constant pe cei care se află acum la „butoanele” organizației, semn că Alexandru Cordoș nu a pupat mâna celui care l-a readus în viața politică. De altfel pe această pagină este trecut numărul de telefon al lui Alexa.

O altă pagină a PSD Cluj are 607 aprecieri, creată de o altă „tabără” a social-democraților clujeni și care refuză să facă campanie pentru actuala conducere.

Și a treia pagină, ultima, creată pe 25 august 2020, are 692 de aprecieri și este, aparent, cea oficială, pe care se realizează promovarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie.

Așadar, cum vor cei de la PSD Cluj să conducă destinele locuitorilor din județul Cluj dacă nu sunt în stare să se organizeze singuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.