Jurnalistă britanică, despre fascinanta Pădure Hoia-Baciu: „Locul cu adevărat înspăimântător al Transilvaniei”

O jurnalistă britanică a ajuns la Cluj-Napoca și a vizitat noaptea vestita Pădure Hoia Baciu, iar ulterior a susținut într-un articol pentru publicația The Independent că acest loc este cel mai înspăimântător din Transilvania, chiar înaintea „castelului contelui Dracula”.

Jurnalista Sophie Buchan a descris Pădurea Hoia-Baciu drept „cel mai înfricoșător loc al Transilvaniei”.

„Uită de castelul contelui Dracula! Locul cu adevărat înspăimântător al Transilvaniei este pădurea Hoia Baciu”, a scris jurnalista pentru The Independent, potrivit libertatea.ro.

În ciuda zvonurilor și legendelor care circulă despre fantome, extratereștrii sau fenomene supranaturale, jurnalista a scris că nu a întâlnit asemenea lucruri, dar a fost cuprinsă de un sentiment ciudat din cauza „oboselii accentuate”.

Cele mai frecvente anomalii au fost problemele cu echipamentele electronice și modificările de natură bio-fiziologică – dureri de cap, frisoane, stări de greaţă, scrie sursa citată.

„Lui Alex, ghidul nostru, îi place să păstreze distanța față de miturile pădurii, cum ar fi povestea fetiței de cinci ani care a dispărut printre copaci și a apărut, ani mai târziu, neschimbată și în aceleași haine. Dar nici măcar el nu este imun la legendele lui Hoia Baciu. Am întrebat dacă putem campa în pădure peste noapte. M-a respins politicos.

Lui Alex nu-i place să doarmă în pădure. Mi-a povestit că prima dată când a campat peste noapte, el și prietenii lui au fost treziți de un zgomot foarte puternic al unei copite, un cal sau o căprioară uriașă. De fiecare dată când scoteau capul din cort pentru vedea ce se întâmplă, zgomotul se oprea. Cu altă ocazie, el a dormit într-un hamac. S-a trezit ca și cum ar fi fost izbit cu o bâtă în față. O creangă căzuse peste el”, notează Sophie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.