Deputații Horia Nasra și Cornel Itu, alături de alți 40 de primari și viceprimari, front comun împotriva lui Liviu Alexa. Scrisoare deschisă către premierul Viorica Dăncilă prin care cer alegeri libere în PSD Cluj

Schimbat din funcția de președinte interimar al PSD Cluj de către premierul Viorica Dăncilă și înlocuit cu fostul jurnalist Liviu Alexa, deputatul clujean Horia Nasra, alături de deputatul Cornel Itu și de peste 40 de primari și viceprimari fac front comun împotriva actualului președinte al PSD Cluj. Aceștia au redactat o scrisoare deschisă către premierul Viorica Dăncilă, prin care cer alegeri libere pentru desemnarea noii conduceri a PSD Cluj.

Miercuri, 18 septembrie, fostul jurnalist Liviu Alexa a fost desemnat noul președinte interimar al organizației județene a PSD Cluj.

Ieri, alături de colegul meu, Cornel Itu​ și de peste 40 de primari, viceprimari și consilieri județeni am semnat următoarea scrisoare deschisă:

Doamnei Președinte Viorica Dăncilă,

Partidul Social Democrat înainte de a fi o persoană juridică de drept public, asociaţie cu caracter politic, este o casă politică pentru sute de mii de români, un curent doctrinar pe care românii l-au susținut în ultimii treizeci de ani.

Partidul Social Democrat nu este pe persoană fizică, este o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un țesut de amintiri, muncă și responsabilitate atunci când românii ne-au încredințat guvernarea țării.

Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie și cu toții am considerat că este corect să revenim în totalitate la statutul partidului și la valorile noastre. Toți am considerat că niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizație județeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani și că alegerile libere stau la baza organizării noastre politice.

Am considerat corectă și potrivită decizia CEX de a organiza alegeri în județele unde sunt conduceri interimare și așteptam ca în această perioadă, actuala conducere a PSD să recupereze lipsa de dialog cu organizația, cu aleșii locali și să vină la Cluj pentru a găsi cele mai corecte și democratice soluții pentru viitorul organizației județene, filială care a mai trecut printr-o decapitare nedreaptă în 2016, după ce reușise să obțină un rezultat bun la alegerile locale și un număr de primari istoric – 33.

Stimată doamnă Președinte,

Având în vedere propunerea dumneavoastră, din 18 septembrie 2019, de demitere a președintelui interimar, dizolvarea Biroului Permanent al Organizației Județene PSD Cluj și de numire a unui alt președinte interimar, FĂRĂ ALEGERI LIBERE, facem următorele precizări:

Statutul PSD trebuie respectat și considerăm că ARTICOLUL 47 trebuia aplicat ad litteram: „(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid. (3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte”.

Prin urmare, un partid istoric care se revendică de la tradiția social-democrată din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueraș și la mulți alții, nu poate fi condus în capitala Transilvaniei de un om care jignește clujenii și comunitatea noastră.

PSD Cluj nu poate fi condus de o persoană care nu înțelege că asigurarea liniştii în organizație nu se obține prin îngrădirea diversităţii de opinie, prin excludere și/sau amenințare cu excluderea. Unanimitățile tăcute nu au fost niciodată susținute de clujeni, prin urmare respingem cu tărie orice fel de amenințări.

Stimată doamnă Viorica Dăncilă, liderii PSD Cluj vă solicită să luați în considerare dorința noastră de respectare a statutului PSD și binențeles de dialog cu organizația și implicit cu aleșii locali.

Cât privește accidentul numirii unui om care a jignit clujenii și Clujul, ne delimităm categoric de o asemenea prezență în cadrul organizației județene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.