Derby-ul orgoliilor fara miza. CFR – „U” se joaca azi de la 19

Universitatea-Cluj-vs-CFR-ClujCFR Cluj si Universitatea se intalnesc in aceasta seara, de la ora 19, pe stadionul „Dr. Constantin Radulescu”, in cadrul ultimei etape a sezonului 2012-2013. Confruntarea ramane doar una a orgoliilor intre suporteri, miza lipsind inaintea acestei partide.

Feroviarii sunt iesiti din lupta pentru cupele europene, iar „studentii” au reusit sa se salveze de la retrogradare inaintea acestui meci.

Suporterii „alb-negri” au anuntat, la fel cum s-a întâmplat în ultimii ani, că vor lua cu asalt stadionul din Gruia pentru a-şi încuraja favoriţii în derby-ul clujean. Acestia au cumpărat bilete doar la tribuna a II-a, anunţând prin intermediul site-urilor de socializare că nu vor ocupa sectorul tradiţional din peluză.

CIFRE

  • 65 de partide s-au disputat până în prezent.
  • 26 de victorii pentru Universitatea Cluj.
  • 21 de victorii pentru CFR Cluj.
  • 18 partide s-au încheiat la egalitate.

S-au marcat 162 de goluri in meciurile oficiale dintre cele doua echipe. Din 2002, de când gruparea din Gruia a devenit club privat, feroviarii au înregistrat  în meciurile cu „U”, 8 victorii şi 4 egaluri!

Asociaţia „Şepcile Roşii 1919” a remis ieri un comunicat prin care dezaprobă metodele de vânzare ale biletelor, doritorii fiind nevoiţi să înmâneze actul de identitate pentru scanare.

Ceea ce nu apare în anunțul oficial al clubului gazdă este faptul că, la casele de bilete, la cumpărare, pe tichete sunt tiparite numele și prenumele cumpărătorului iar buletinele de identitate sunt scanate. Conform legii, tipărirea numelui este posibilă doar dacă cumpărătorul este notificat în prelabil despre scopul prelucrării datelor sale cu caracter personal și doar dacă acesta își dă acordul. Nerespectarea obligației de notificare și a confidențialitătii datelor cu caracter personal constituie contravenție conform art. 31 – 33 din Legea nr. 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Inscripționarea numelui pe bilet nu este de natură să păstreze confidențialitatea. Cel mult, s-ar fi putut fi atribui, pe bilete, numere de identificare.

Cu aceste noi reguli introduse se face o discriminare între spectatorii care vizionează un meci CFR – “U” Cluj și spectatorii care vizionează un meci CFR – CS Turnu Severin, de exemplu. Existența biletelor și invitațiilor direcționate spre proprii suporteri, vândute sau oferite fără menționarea pe acestea a numelui spectatorului, crează o a doua discriminare, petrecută la același meci de fotbal. Discriminarea pe baza apartenenței la un anumit tip de suporter, al unui anumit club, este completată cu cea de apartenență la o grupa de vârstă: ce se întâmplă cu copiii între 7 și 14 ani, fără buletin de identitate ?

De fiecare dată, de la înființarea sa și până acum, cînd acest club organizator a trebuit să primească vizita formației oaspete, “UNIVERSITATEA CLUJ”, s-a apelat la un arsenal de inginerii organizatorice, pe cât de hilare la nivelul competiției din cadrul Ligii I, pe atât de nocive la nivelul ținutei civilizate și decente a spectacolului sportiv în cauză.

Dintre practicile organizatorice utilizate de către acest club la desfășurarea meciurilor din ultimii ani cu “UNIVERSITATEA CLUJ”, prin încălcarea regulamentelor FRF și LPF, amintim:

  • Controlarea spectatorilor pentru neintroducerea suporturilor materiale propagandistice purtătoare ale simbolului “U” – fulare, eșarfe, șepci, steaguri, pancarde, insigne.
  • Atribuirea preferențială și discriminatorie a biletelor – la preț de 1 leu sau gratuite pentru proprii suporteri și cu 150 lei pentru suporterii “U” Cluj.
  • Bruiajul fonic agresiv prin stația de amplificare cu volum maxim înainte, în timpul și după meciul de fotbal.
  • Preluarea la stația de amplificare, în timpul meciului, a încurajărilor propriilor suporteri.

Atentionați asupra modului de organizare injust, organizatorii au invocat de fiecare data calitatea de gazde, uitând alăturarea caracteristicilor pozitive ale acestei posturi cu ospitalitatea, trăsătura tipica a oricaror gazde din aceasta țară. Aceste fapte reprobabile, rău intenționate, au avut ecou, fiind amendate în presa sportivă locala și centrală.

Considerăm că intrarea la orice spectacol cultural artistic sau sportiv, adresat publicului larg, pe baza buletinului de identitate nu are nimic comun cu standardele lumii civilizate. Aceste metode utilizate în vremuri apuse (sperăm) dorim a fi uitate. Plătim bilete pentru a asista la un spectacol sportiv și nu pentru a fi urmăriți și înscriși în bazele de date ale unor organizații obscure, nedemocratice și netrasnparente.

 

300 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura ordinea publica la acest meci. Jandarmeria a informat, într-un comunicat, că 4 suporteri ai echipei CFR şi 19 suporteri ai lui „U” au interdicţie de a participa la meciul de fotbal.

Partida dintre CFR Cluj şi „U” Cluj va începe de la ora 19.00 şi va fi transmisa de DigiSport 1.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.