Desen subacvatic într-un acvariu imens pe dealul Cetăţuii, la Festivalul 18+

Un acvariu imens va fi amplasat pe Dealul Cetăţuii în incinta festivalului 18+ pentru a-l găzdui pe artistul polonez Sebastian Grabowski, care prezintă la 18+ o interesantă instalaţie de desen subacvatic de aproximativ doi metri cubi şi va susţine cu această ocazie un atelier în care-şi dezvăluie secretele meseriei.

acvariu desen subacvatic

Artistul declara ca a creat aceasta instalaţie pentru a-i face pe oameni să experimenteze un alt mediu. „Apa formează în jurul omului un fel de câmp protectiv. Presiunea îţi învăluie întreg trupul şi face ca până şi sunetele cele mai apropiate să pară ca şi cum vin de foarte departe. Într-un astfel de mediu omul devine mult mai conştient de propriul corp, de fizicalitatea sa. Inspiră, expiră. Limitarile pe care le simte în acest mediu îi dezvăluie noi posibilităţi de a se exprima. Însăşi mişcarea mâinii în timp ce desenează este schimbată. Trebuie să te lasi surprins de rezultatul muncii tale” explică Grabowski.

Instalaţia va fi deschisă şi publicului larg la festival, iar experienţa o să poată fi urmarită live din exterior de orice doritor.

Cea de-a doua editie a Festivalului 18+ va avea loc in perioada 17-18 mai pe Dealul Cetatuii din Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.