Despre Serviciul secret german (Abwehr) și Serviciul Special Român, la prima ediție a Serilor Clujului Cultural din 2020, la BCU

Prima ediție a Serilor Clujul Cultural din 2020, organizată de publicația online ClujulCultural.ro, în parteneriat cu Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, va avea loc joi, 30 ianuarie, de la ora 18:00, în sala „Ioan Mușlea” din cadrul BCU.

Subiectul ales pentru această a 7-a ediție a Serilor Clujul Cultural este o prezentare a serviciului secret german (Abwehr) și serviciul special român, iar Intrarea este liberă.

Prezentarea „De la Canaris la Cristescu. Serviciul secret german (rezidența Abwehr în România) și colaborarea cu Serviciul Special de Informații din România în timpul celui de-al doilea război mondial” va fi făcută de istoricul Dr. Ottmar Trașcă, de la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române-filiala Cluj, prezentarea.

Prezentarea e bazată pe noi descoperiri din arhive internaționale studiate recent, unele în premieră mondială. Aceasta va fi interactivă.

Dr. Ottmar Trașcă va răspunde la întrebările publicului după prezentarea care va conține și un set de fotografii inedite cu Rezidența Abwehr în România și SSI.

Dr. Ottmar Trașcă este proaspăt premiat pentru carte de istorie al Academiei Române, pentru un masiv volum dedicat unui diplomat român care a salvat evrei în WWII. Trașcă lucrează la o monografie în premieră mondială a serviciului secret german al Armatei – rezidența din România (intitulat Abwehr si condus de celebrul feldmareșal Wilhelm Canaris), în cel de-al doilea război mondial.

Invitat special: Dr. Valentin Orga, istoric, universitar, director BCU Cluj-Napoca

Moderator: Tiberiu Fărcaș, jurnalist, editor-coordonator Clujulcultural.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.