Doi studenţi ai Academiei de Muzică din Cluj, puși sub observaţie medicală după ce au revenit din China

Doi studenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca se află sub observaţie medicală după ce s-au întors acasă în urma unor turnee efectuate în China, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Mediafax, reprezentanții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) Cluj-Napoca, unul dintre studenți a fost în turneu cu Filarmonica „Banatul” din Timişoara și este monitorizat medical de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Studentul respectiv s-a întors miercuri  22 ianuarie 2020, în Cluj–Napoca și nu prezintă simptome ale infecţiei cu Coronavirus. În prezent, acesta este izolat la domiciliu timp de 14 zile.

De asemenea, o altă studentă a  acestei academii s-a întors vineri, 24 ianuarie 2020, din China, unde a efectuat un turneu cu o orchestră din Bucureşti. Reprezentanții AMDG spun că tânară a mers direct în localitatea de domiciliu, Brașov, pentru a-şi efectua analizele.

Un număr de 18 muzicieni ai Filarmonicii „Banatul” din Timişoara stau acasă timp de 10 zile ca măsură de prevenţie după ce s-au întors dintr-un turneu în China, în timpul căruia au cântat şi în oraşul Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, transmite Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.