DEZASTRU – Inundațiile au făcut prăpăd în județul Cluj! Someșul a ieșit din matcă în mai multe sate și comune clujene! FOTO

Ploile căzute în ultimele zile au lăsat în urmă dezastru în mai multe sate și comune din județul Cluj, după ce Someșul a ieșit miercuri din matcă și a inundat sute de hectare de pământ, drumuri și gospodării.

Cele mai mari probleme sunt în localitățile Vad, Cetan, Câțcău, unde apele acoperă pământuri, curțile oamenilor și șosele, potrivit gherlainfo.ro.

Echipajele de pompieri au intervenit încă de dimineață în zonele afectate. Oamenii din zonele respective au fost anunțați despre pericol prin sistemul Ro-Alert.

Potrivit ISU Cluj, la Câțcău sunt terenuri arabile inundate. Sunt acoperiți de ape aproximativ 4 kilometri de drum de exploatare agricolă și sunt trei podețe colmatate.

La Vad, alte sute de hectare de pământ sunt sub ape. Aici cursul Someșului a fost parțial deviat și s-a produs o alunecare de teren pe o porțiune de aproximativ 6 metri pe un sens de drum județean, iar pe o lungime de aproximativ 10 metri este acoperit de apă, înainte de intrarea în Cetan.

Imagini: Cristian Lipovan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.