Dezvoltarea Turzii a dus orașul pe locul 5 într-un clasament al celor mai performante primării din România

Municipiul Turda a fost clasat de platforma UrbanizeHub pe locul 5 în rândul primăriilor performante din România.

Turda este marea revelație a ultimilor ani, pentru noi. Periodic, ei ies cu câte un proiect ce rupe gura târgului„, au menționat specialiștii.

Pornind de la indicatori de performanță obiectivi, premiul câștigat la European Mobility Week sau investițiile de la Salină prin care acest obiectiv turistic a devenit unul din cele mai frumoase locuri din lume, Turda a ajuns în top alături de orașe de referință. „Însă capacitatea noastră de a atrage fonduri europene ne-a clasat în primii 5 în rândul orașelor mari, iar în rândul municipiilor care nu sunt reședință de județ, suntem pe locul 1 la atragerea de fonduri europene”, a declarat primarul Cristian Matei.

Și, acum, colac peste pupăză, sunt campioni și la fonduri europene, cu portofoliu de proiecte europene de aproximativ 74 milioane Euro, la o populație de aproximativ 55.000 – una din cele mai bune performanțe ale unui oraș din România.

Atunci când muncești se vede, dar atunci când pui și suflet în ceea ce faci, se simte, iar ecoul succesului este mult mai mare. La momentul actual Turda este un șantier, dar acest lucru demonstrează că avem banii necesari pentru a moderniza un oraș întreg! Dacă încă mai sunt sceptici, să știți că alții ne privesc cu invidie și își doresc ca orașul lor să fie transformat din temelii așa cum se întâmplă astăzi cu a noastră casă, Turda”, a mai susținut edilul turdean.

Articolul poate fi citit AICI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.