Profesorii din Cluj se află în topul notelor de 10 la examenul de Definitivat 2021

În urma rezultatelor anunțate pentru examenul de Definitivat 2021, la nivel de județe, Clujul are cele mai multe note de 10.

Dintre cei 441 de profesori din Cluj care au participat la examenul de Definitivat, 15 au obținut nota maximă. 

Cele mai multe note de 10 au fost obținute de profesori din București – 27, Cluj – 15, Iași – 14, Constanța – 11 și Brașov – 9. Rezultatele obținute de cadrele didactice din Cluj pot fi consultate AICI.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

Subiectul de specialitate a avut o pondere de 60% în structura lucrării scrise, iar subiectul de metodică de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.

Pentru promovarea examenului de definitivare în învăţământ, candidatul trebuie să obţină:

  • minimum 8 media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu
  • nu mai puțin de 7 la fiecare din probele respective
  • nota minimă de promovare a examenului este 8

Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 iulie 2021 și 22 iulie 2021. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen din județul Cluj, Colegiul Național „George Coșbuc”, Cluj-Napoca și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 28 iulie 2021.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.